27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Servicii profesionale – Directorii financiari din Europa de Est sunt pesimişti în privinţa forţei de muncă – CFO Panel 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Conform datelor centralizate de către specialiştii Horvath, şase din zece respondenţi (peste 60%) au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul anterior pandemiei, iar la nivel internaţional mai mult de jumătate dintre intervievaţi sunt de părere că pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor...

De asemenea, mai mult de 60% dintre directorii financiari consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, iar peste 55% că schimbările de politică economică (lockdown, conflicte comerciale, alegeri etc.) vor reprezenta un risc pentru viitor.

În ceea ce priveşte perspectiva, 80% dintre cei intervievaţi cred că pot ieşi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunităţi, cum ar fi creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare, peste 70% susţin că îi va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasă şi hibrid), iar peste 50% susţin că salvarea va veni de la creşterea cererii interne.

Conform datelor centralizate de către specialiştii Horvath, şase din zece respondenţi (peste 60%) au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul anterior pandemiei, iar la nivel internaţional mai mult de jumătate dintre intervievaţi sunt de părere că pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, peste 90% din totalul celor chestionaţi au afirmat că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă, care va trebui pregătită pentru provocări viitoare. De asemenea, mai mult de 60% dintre directorii financiari consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, iar peste 55% că schimbările de politică economică (lockdown, conflicte comerciale, alegeri etc.) vor reprezenta un risc pentru viitor.

În ceea ce priveşte perspectiva, 80% dintre cei intervievaţi cred că pot ieşi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunităţi, cum ar fi creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare, peste 70% susţin că îi va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasă şi hibrid), iar peste 50% susţin că salvarea va veni de la creşterea cererii interne.

CFO Panel 2022 evidenţiază tendinţele actuale în domeniul finanţelor şi oferă informaţii despre provocările cu care se confruntă în prezent directorii financiari. Studiul este realizat de Horvath, pe un eşantion de peste 200 participanţi din 15 ţări, precum Germania, Austria, Elveţia, Croaţia, România şi Republica Moldova. Industriile prezente în sondaj sunt variate, de la automotive, manufacturing, bănci, logistică, oil & gas la farmaceutice, telecomunicaţii şi călătorii.

Horvath este una dintre cele mai importante companii internaţionale, independente, de consultanţă în management, prezentă şi pe piaţa din România, începând din anul 2005. Compania a fost înfiinţată în Stuttgart, în 1981, de către Peter Horvath, unul dintre pionierii controlling-ului în Germania şi are peste o mie de angajaţi.

În prezent, Horvath este membră a Cordence Worldwide, cea mai importantă alianţă activă la nivel mondial, formată din companii de consultanţă în management de prestigiu, cu aproape 70 de birouri în 24 de ţări, situate pe trei continente.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!