22.1 C
București
joi, iunie 30, 2022

Servicii profesionale – Două tipuri noi de contract de muncă ar putea fi introduse în Codul muncii: CIM cu mai mulţi angajatori din acelaşi grup de firme şi CIM „la cerere” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Mai precis, parlamentarii vor să introducă în Codul muncii contractul cu mai mulţi angajatori din acelaşi grup de firme şi contractul de muncă "la cerere".

Nuanţat, cele două noi tipuri de CIM sunt detaliate în propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii (B330/2022).

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat la 25 mai.

Contractul individual de muncă cu mai mulţi angajatori şi contractul de muncă „la cerere” vor fi introduse în Codul muncii, dacă propunerea legislativă, iniţiată de parlamentarii PNL, va fi adoptată de Parlament.
Nuanţat, cele două noi tipuri de CIM sunt detaliate în propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii (B330/2022). Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat la 25 mai.

Iată ce prevede:

Contractul individual de muncă cu mai mulţi angajatori

.

Important

.

, astfel cum sunt stabilite de lege, de CIM şi de contractul colectiv de muncă aplicabil,

, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă şi în lege.

Dacă angajatorul care exercită controlul asupra celorlalţi angajatori din grup, semnatari ai CIM, nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariat,.
Dacă totuşi niciunul dintre angajatori nu îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de salariat, e, se arată în propunerea legislativă, consultată de Economica.net.

Contractul de muncă „la cerere” reprezintă contractul în baza căruia salariatul prestează activitate pentru şi sub autoritatea angajatorului, . Acest termen nu poate fi mai mic de două zile lucrătoare anterioare începerii activităţii pentru care salariatul este solicitat.

Angajatorul are obligaţia să stabilească în contract termenul în care îl va înştiinţa pe salariat să se prezinte la locul de muncă, precum şi modalitatea de înştiinţare.
Salariatul poate fi înştiinţat în scris, pe suport de hârtie, prin mesaj sau e-mail, se mai arată în propunerea legislativă, consultată de Economica.net.
Angajatorul are obligaţia de a garanta în plată salariul aferent numărului de ore prestate de către angajat.

Salariatul încadrat cu contract de muncă „la cerere” va avea aceleaşi drepturi ca salariaţii cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

Important

Contractul individual de muncă „la cerere” poate fi folosit doar în următoarele domenii:

  • agricultură, vânătoare şi servicii anexe ( diviziunea 01 din Clasificarea activităţilor din economia naţională, actualizată – CAEN);
    activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor (grupa 823 din CAEN);
    publicitate ( grupa 731 din CAEN);
    alte activităţi recreative şi distractive ( grupa 932 din CAEN).

Avantajele contractului de muncă „la cerere”, în opinia iniţiatorilor proiectului de act normativ:

  • angajatorul are flexibilitate mai mare în organizarea activităţii. Acesta poate dispune de forţa de muncă necesară în zilele în care are nevoie de serviciile prestate de către un anumit salariat şi doar numărul de ore necesar prestării activităţii respective;
  • angajatul poate desfăşura mai multe activităţi în paralel, fără să aibă obligaţia respectării cu stricteţe a unui anumit program de lucru, susţin iniţiatorii propunerii antemenţionate.

Măsurile prezentate de Economica.net fac parte dintr-o propunere legislativă, drept care deocamdată nu se aplică.
Propunerea legislativă a fost depusă la Senat miercuri, 25 mai. Camera decizională în acest caz este Camera Deputaţilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!