27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Servicii profesionale – Guvernul dă startul unei noi ediţii a programului de internship. Înscrierile, în perioada 11 aprilie – 10 mai – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Înscrierile pentru programul care se va desfăşura în perioada 11 iulie – 9 septembrie se fac pe platforma Cei interesaţi trebuie să-şi creeze un profil de candidat în cadrul programului, urmând ca o comisie să analizeze dosarele şi să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecţia celor care vor deveni interni...

„150 de studenţi şi absolvenţi ai formelor de învăţământ din România şi din străinătate vor putea să se familiarizeze cu specificul activităţii guvernamentale în cele mai importante instituţii ale administraţiei publice centrale”...

Condiţiile de participare sunt următoarele: * vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani; * cetăţenie română; * capacitate deplină de exerciţiu; * cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit; * cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine de circulaţie internaţională; * cunoştinţe în domeniul IT; * aplicantul să fie activ pe piaţa muncii...

Înscrierile pentru programul care se va desfăşura în perioada 11 iulie – 9 septembrie se fac pe platforma www.internship.gov.ro. Cei interesaţi trebuie să-şi creeze un profil de candidat în cadrul programului, urmând ca o comisie să analizeze dosarele şi să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecţia celor care vor deveni interni.

„150 de studenţi şi absolvenţi ai formelor de învăţământ din România şi din străinătate vor putea să se familiarizeze cu specificul activităţii guvernamentale în cele mai importante instituţii ale administraţiei publice centrale”, informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

Candidaturile vor fi evaluate în perioada 11 mai – 10 iunie, iar rezultatele vor fi anunţate pe 13 iunie, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Pe durata programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară echivalentă salariului minim pe economie, iar la final vor primi de la Secretariatul General al Guvernului un certificat care atestă stagiul de practică.

„Vă aşteptăm în Programul de Internship al Guvernului să investiţi entuziasmul, creativitatea şi elanul dumneavoastră tineresc în modelarea viitorului României. Veniţi cu ceea ce vă doriţi de la România de mâine, cu idei bune, ieşite din tipare, veniţi cu dorinţa de mai bine pentru toţi românii! Să construim o Românie în care tinerii să-şi dorească să rămână. Vă aştept la Palatul Victoria!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Condiţiile de participare sunt următoarele:

* vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani;

* cetăţenie română;

* capacitate deplină de exerciţiu;

* cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit;

* cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine de circulaţie internaţională;

* cunoştinţe în domeniul IT;

* aplicantul să fie activ pe piaţa muncii, să nu fi absolvit anterior Programul oficial de Internship al Guvernului României şi să îndeplinească prevederile generale ale Legii nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările şi completările ulterioare.

Din 2013, când a avut loc prima ediţie, în Programul de Internship al Guvernului României s-au implicat peste 75 de ministere, autorităţi şi agenţii guvernamentale şi aproximativ 1.500 de tineri. Stagiarii au participat la peste 300 de evenimente.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!