3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Servicii profesionale – În 2023, 90% din populaţia României care are cel puţin 12 ani vaccinată anti-Covid-19 – obiectiv asumat de guvern în strategia de vaccinare împotriva Covid-19 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În acest context, ţintele de acoperire vaccinală anti-Covid-19, asumate de guvern pentru următorii doi ani, sunt următoarele: Ţinând cont de situaţia curentă, pentru anul 2022, Comitetul Naţional de Vaccinologie a recomandat un obiectiv de acoperire vaccinală de 70% din populaţia eligibilă care are peste 12 ani, cu ponderare pe categoriile de vârstă, şi obiectiv de acoperire vaccinală precaut de 20% din populaţia de 5-11 ani, explică guvernul în nota de fundamentare a proiectului de HG, consultat de Economica.net.“Dacă se iau în considerare numărul de doze necesare pentru atingerea ţintelor de vaccinare de 70% din populaţia generală şi de 20% din populaţia pediatrică de 5 – 11 ani şi asigurarea a câte o doză de rapel pentru fiecare persoană vaccinată, necesarul de vaccin în 2022 s-ar ridica la aproximativ 22,8 milioane de doze”, estimează guvernul în proiectul de HG..

.

Unde suntem acum

La finalul zilei de 1 noiembrie 2021, rata de vaccinare cu cel puţin o doză a populaţiei eligibile care are peste 12 ani a fost de aproape 42% (explicaţiile, in extenso, în fotografia de mai jos), iar rata de acoperire vaccinală a populaţiei generale rezidente în ţara noastră – sub 37%.

  • Captură foto făcută de Economica.net din calculele prezentate de executiv, care stau la baza strategiei de vaccinare anti-Covid-19 pentru anii 2022 şi 2023.

În acest context, ţintele de acoperire vaccinală anti-Covid-19, asumate de guvern pentru următorii doi ani, sunt următoarele:

Ţinând cont de situaţia curentă, pentru anul 2022, Comitetul Naţional de Vaccinologie a recomandat un obiectiv de acoperire vaccinală de 70% din populaţia eligibilă care are peste 12 ani, cu ponderare pe categoriile de vârstă, şi obiectiv de acoperire vaccinală precaut de 20% din populaţia de 5-11 ani, explică guvernul în nota de fundamentare a proiectului de HG, consultat de Economica.net.
“Dacă se iau în considerare numărul de doze necesare pentru atingerea ţintelor de vaccinare de 70% din populaţia generală şi de 20% din populaţia pediatrică de 5 – 11 ani şi asigurarea a câte o doză de rapel pentru fiecare persoană vaccinată, necesarul de vaccin în 2022 s-ar ridica la aproximativ 22,8 milioane de doze”, estimează guvernul în proiectul de HG.

Necesarul suplimentar din vaccinurile împotriva Covid-19 produse de Johnson &Johnson şi de Pfizer se ridică la aproape 13,5 milioane de doze (aceste vaccinuri au fost alese de majoritatea oamenilor vaccinaţi anti-Covid-19 în ultimele luni, arată guvernul). “Conform recomandărilor Comitetului Naţional de Vaccinologie de asigurare a unui stoc de rezervă de 25% pentru a acoperi anumite situaţii neprevăzute sau stabilirea unor măsuri care extind utilizarea certficatului verde pentru o categorie mai largă de populaţie, şi eventuale pierderi pe parcursul campaniei de vaccinare de masă,

  • . Cele 4,6 milioane de doze rămase din contractul cu Johnson &Johnson urmează să fie livrate până la sfârşitul anului 2021. Cele 7,2 milioane de doze necesare suplimentar (de J&J) trebuie acoperite din celelalte vaccinuri, mai spune executivul. Vaccinul produs de Johnson &Johnson se administrează într-o singură doză, dar compania urmează să depună datele din studiul clinic pe două doze, iar mai multe autorităţi din România şi UE recomandă deja administrarea unui rapel cu un vaccin ARN mesager sau tot cu vaccinul Johnson &Johnson, mai spune executivul.

.

În 2023 sunt necesare 18,5 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, estimează guvernul.

Estimarea guvernului pentru anul 2023 a ţinut cont de “20% din populaţia eligibilă care are peste 12 ani care va trebui să fie acoperită suplimentar cu două doze şi încă o doză suplimentară de rapel (booster) pentru cei 70% vaccinaţi în anii precedenţi”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre consultat de Economica.net.

. Numărul de doze ar putea fi mai mic decât cel estimat mai sus, dacă vom avea o rată mică de acceptare a vaccinării din partea populaţiei, ori poate fi mai mare dacă se impune vaccinarea cu un vaccin adaptat pentru o variantă nouă a virusului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!