2.9 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Servicii profesionale – Oamenii vaccinaţi anti-Covid cu schemă completă vor putea ridica tichetele de masă de la centrul de vaccinare în termen de şase luni de la ultima doză, faţă de două luni cât prevedea iniţial legea – Monitorul Oficial – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... 19/2021, şi data distribuirii tichetelor de masă de către DSP-uri către centrele de vaccinare pot ridica tichetele de masă de la unitatea care le-a fost făcută ultima doză de vaccin... 1863 din 2021, consultat de Economica.net... Pentru oamenii cărora le-a fost administrată ultima doză de vaccin din schema completă în luna octombrie nici nu au început procedurile de achiziţie a tichetelor, DSP-urile aşteptând ca MS să aloce fondurile necesare în acest scop... — La articolul 5, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr... Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare între 31 august, data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr..

Context

Oamenii care se imunizează împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare vor beneficia de tichete de masă în valoare de 100 de lei, prevede Ordonanţa Guvernului nr. 19 din 31 august 2021, despre care Economica.net a scris, pe larg, aici.

Metodologia iniţială de achiziţie şi de acordare a acestor tichete a fost prevăzută în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, în vigoare din 13 septembrie, data la care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 876, partea I.

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare începând cu 31 august, data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv cinci tichete în valoare de 20 lei fiecare, potrivit Ordinului MS nr. 1863 din 2021, despre care Economica.net a scris aici.

  • Oamenii vor primi tichetele de masă de la centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, ambulatoriile de specialitate, după caz, în cadrul cărora le-a fost administrată ultima doză de vaccin.

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare între 31 august, data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, şi data distribuirii tichetelor de masă de către DSP-uri către centrele de vaccinare pot ridica tichetele de masă de la unitatea care le-a fost făcută ultima doză de vaccin,

De ce s-a ajuns aici

Tot Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021 în vigoare din 13 septembrie spune că Direcţiile de sănătate publică județene și a municipiului București realizează procedura de achiziție a tichetelor de masă în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a prevederii bugetare cu această destinație.

După ce le cumpără, DSP-urile distribuie tichetele, în termen de cinci zile, către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, se mai arată în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, consultat de Economica.net.

Pentru oamenii cărora le-a fost administrată ultima doză de vaccin din schema completă în luna octombrie nici nu au început procedurile de achiziţie a tichetelor, DSP-urile aşteptând ca MS să aloce fondurile necesare în acest scop.

În acest context, guvernul îşi îndreaptă greşeala şi extinde la şase luni termenul până la care oamenii pot să obţină tichetele de masă de la centrul, medicul de familie care le-a administrat ultima doză de vaccin, reiese din Ordinul ministrul interimar al Sănătăţii nr. 2.359 din 2021, în vigoare din 3 noiembrie, data publicării actului normativ în Monitorul Oficial.

— La articolul 5, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, cu modificările ulterioare, și data distribuirii tichetelor de masă conform art. 4 pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare .”

Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ordinul ministrul interimar al Sănătăţii nr. 2.359 din 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial cu o informaţie greşită. Economica.net atrage atenţia guvernului că Ordinul MS nr. 1.863/2021 a fost publicat în Monitorul Oficial la 13 septembrie, nu 13 noiembrie 2021, aşa cum oficialii MS au scris greşit în Ordinul 2359, publicat în Monitorul Oficial(vezi foto din MO).

Aceasta, deşi Ordinul MS 2359 modifică un singur alineat din actul normativ amintit mai sus, astfel că e dificil de găsit circumstanţe atenuante pentru superficialitatea cu care a fost redactat.  

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!