5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Servicii profesionale – Paradoxul performanței în noua eră a muncii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit unui studiu Gallup din 2022, 31% dintre angajații români au declarat că trebuie să facă față grijilor cu care se confruntă zilnic, iar un procent de 35% au susținut că se simt stresați.

„Disengagement și quiet quitting au, după mine, un înțeles și cauze comune, principala fiind alocarea neinspirată a oamenilor în companii, pe posturi sau activități, fie din cauza managerilor care fac acest lucru în grabă și cu superficialitate, fie a angajaților înșiși, care nu-și cunosc valorile, scopurile și strategia personală, sau fac compromisuri, din diferite motive.

Piața muncii este într-o continuă și galopantă schimbare. Potrivit unui studiu Gallup din 2022, 31% dintre angajații români au declarat că trebuie să facă față grijilor cu care se confruntă zilnic, iar un procent de 35% au susținut că se simt stresați. În acest context guvernat de burn-out, pandemia a remodelat sistemele de valori ale oamenilor și a creat sau a accentuat unele fenomene de pe piața muncii atât de mult încât acestea au căpătat nume: marea demisioneală, demisia tăcută (quiet quitting), angajați bumerang, YOLO.

În 18 noiembrie Banca Națională a României, alături de EXEC-EDU, companie de top de training și consultanță au organizat conferința Paradoxul performanței în noua eră a muncii, facilitând un dialog dinamic, de tip 360 de grade despre noile tendințe, cu perspective din lumea performanței sportive, antreprenoriale, corporatiste, dar și din cea a viitoarei generații de lideri. 

Disengagement și quiet quitting au, după mine, un înțeles și cauze comune, principala fiind alocarea neinspirată a oamenilor în companii, pe posturi sau activități, fie din cauza managerilor care fac acest lucru în grabă și cu superficialitate, fie a angajaților înșiși, care nu-și cunosc valorile, scopurile și strategia personală, sau fac compromisuri, din diferite motive. Prin urmare, consider că responsabilitatea aparține ambelor părți. În organizațiile performante, cu climat constructiv, quiet quitting-ul se manifestă mult mai puțin, sau deloc, pentru că managerii sunt atenți cu oamenii lor, le vorbesc și îi ascultă activ, le dau libertate de decizie și acțiune, le recunosc realizările și se preocupă de creșterea competenței lor.”, a declarat Lavinia Rașcă, președinte board EXEC-EDU. 

Conferința a creat cadrul unor discuții interactive despre dezvoltarea unei culturi organizaționale constructive, adaptabile și agile care să ia în calcul, în același timp, obiectivele financiare și performanța. Vorbitorii au adus o perspectivă concretă, de tip 360 de grade, asupra anvergurii și implicațiilor noilor tendințe în România și a soluțiilor pe care companiile le pot adopta pentru diminuarea efectelor lor.

Pentru o mai bună înțelegere a perspectivei noii generații de lideri a fost organizat și un concurs de debate în parteneriat cu ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică.

Printre vorbitorii conferinței s-au numărat Mugur Tolici, director de resurse umane BNR, Virgil Stănescu, director executiv CEO Clubs și președinte Sports Hub, fost sportiv de performanță și cel mai bun baschetbalist din România, dr. Lavinia Rașcă, președinte Board EXEC-EDU, Daniel Mischie, CEO CityGrill Group, Michael Schroeder, fondator Linarson Coaching and Personal Development, Victor Andrei, director operațiuni de piață BNR, Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank și Emanuel Beteringhe, Președinte executiv ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistacariere.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!