22 C
București
joi, iunie 30, 2022

Servicii profesionale – Statul apasă pe accelerație cu angajările pentru PNRR și scurtează la 13 zile perioada de organizare a concursurilor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Astfel, autoritățile vor să scurteze perioada de organizare a concursurilor, care poate depăși 51 de zile, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

“Pentru organizarea și desfășurarea unui concurs în vederea ocupării funcțiilor publice vacante și temporar vacante de execuție și de conducere, perioada de timp necesară instituției publice organizatoare poate depăși 51 de zile, incluzând toate etapele: înșțiințarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici...

Astfel, noua Ordonanță de Urgență va permite „organizarea și desfășurarea de concursuri, în condiţiile legii, cu obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea acestora cu cel puţin 13 zile înainte de data desfășurării probei scrise a concursului”, potrivit documentului citat.

“Pentru organizarea și desfășurarea unui concurs în vederea ocupării funcțiilor publice vacante și temporar vacante de execuție și de conducere, perioada de timp necesară instituției publice organizatoare poate depăși 51 de zile, incluzând toate etapele: înșțiințarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, perioada de publicare și depunere a dosarelor de concurs, perioada de selecție a dosarelor de concurs și perioada de soluționare a contestațiilor”, se arată în proiectul de act normativ. Noul termen pentru organizarea unui concurs va fi de 13 zile.

„Urgența reglementării este impusă de orizontul de timp determinat, respectiv 31 august 2026, dată până la care a fost asumată de către România îndeplinirea a 507 jaloane şi ţinte asociate investiţiilor-cheie şi reformelor majore aferente celor şase piloni principali stabiliţi prin Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021″, se mai arată în document.

Autoritățile vor să schimbe acest lucru și să reducă perioada de organizare a concursurilor, doar pe durata implementării PNRR. Astfel, noua Ordonanță de Urgență va permite „organizarea și desfășurarea de concursuri, în condiţiile legii, cu obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea acestora cu cel puţin 13 zile înainte de data desfășurării probei scrise a concursului”, potrivit documentului citat. Acum, termenul este de cuprind înre cinci și 15 zile, în funcție de postul scos la concurs.

De asemenea, anunțurile privind concursurile se pot publica pe pagina de internet a instituțuiilor organizatoare dar și pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici cu cel puțin 10 zile înainte de data de desfășurare a probei scrise a concursului. Acum, termenul este cuprins între 15 și 30 de zile, în funcție de postul scos la concurs.

Comisia de concurs și cea de soluţionare a contestaţiilor se poate constitui cu cel puţin 10 zile înainte de data desfășurării probei scrise a concursului, iar candidaţii își vor putea depune dosarele la secretarul comisiei de concurs, în termen de 8 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare.

De asemenea, comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs, pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, în termen de 24 de ore de la data expirării anunțului de concurs.

Fotografie de  Gabrielle Henderson pe Unsplash

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!