11 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Imobiliare – Analiștii CFA (65%) consideră că prețurile proprietăților rezidențiale în orașe sunt supraevaluate (sondaj) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Analiștii CFA (65%) consideră că prețurile proprietăților rezidențiale în orașe sunt supraevaluate, potrivit sondajului Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania.

Asociația a transmis: “In ceea ce priveste evolutia preturilor proprietatilor rezidentiale in orase, 45% dintre participanti anticipeaza o stabilitate a acestora in timp ce acelasi procent de 45% dintre participanti anticipeaza o scadere in urmatoarele 12 luni.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna aprilie, (cu 2,1 puncte) la valoarea de 55,0 puncte.

Analiștii CFA (65%) consideră că prețurile proprietăților rezidențiale în orașe sunt supraevaluate, potrivit sondajului Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania.

Asociația a transmis: “In ceea ce priveste evolutia preturilor proprietatilor rezidentiale in orase, 45% dintre participanti anticipeaza o stabilitate a acestora in timp ce acelasi procent de 45% dintre participanti anticipeaza o scadere in urmatoarele 12 luni. De asemenea 65% considera ca preturile actuale sunt supraevaluate, iar 30% ca sunt corect evaluate.”

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna aprilie, (cu 2,1 puncte) la valoarea de 55,0 puncte. Aceasta situatie s-a datorat componentei de anticipatii, care a inregistrat o scadere de 4,8 puncte, pana la valoarea de 48,8 puncte. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni a continuat sa scada si s-a situat la valoarea medie de 8,13%.

Adrian Codirlașu, CFA – Vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania declara: “Dupa patru luni de cresteri consecutive, componenta de anticipatii a Indicatorului de Incredere a inregistrat o corectie. Consistent cu aceasta corectie, si valoarea de crestere economica anticiopata pentru 2023 s-a redus la o valoare sub 3%. Totodata, sondajul confirma ancorarea anticipatiilor de continuare a procesului dezinflationist, rata anticipata a inflatie scazand la cea mai mica valoare din ultimele 12 luni.”

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, 90% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9953 lei pentru un euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0528 lei pentru un euro.

Deficitul bugetului de stat anticipat pentru acest an: valoarea medie a anticipatiilor este de 5,1%.

Pentru anul 2023 valoarea anticipata de crestere a PIB real a scazut fata de exercitiul anterior la valoarea de 2,8%.

Datoria publica calculata ca procent in PIB este anticipata sa se majoreze la 52% in urmatoarele 12 luni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!