2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Articole recente

Reclama ta aici!cursuri online vanzari, performanta vanzari

Soluții de automatizare pentru clădiri inteligente

Promelek XXI este una dintre primele companii care implementează tehnologie smart în România, încă din anul 2014, oferind soluții personalizate de automatizare pentru case și clădiri smart, de la consultanță de specialitate, proiectare, configurare până la suport tehnic. Astfel, Promelek XXI s-a specializat în eficientizarea clădirilor, echipându-le cu sisteme smart care asigură confort, flexibilitate, siguranță, dar și reduceri semnificative ale consumului de energie electrică și termică.

Soluțiile oferite de Promelek XXI propun un sistem de control de tip BMS (Building Management System) care permite monitorizarea și controlul clădirii atât local, cât și de la distanță. Acest sistem îmbină totodată aspecte legate de confort, flexibilitate, sustenabilitate, ușurință în exploatare și nu în ultimul rând eficiență energetică. Sistemul KNX, standardul mondial de automatizări pentru case și clădiri, remodelează practic felul în care ne vom raporta la spațiu, fie că este cel de lucru sau cel de acasă, oferind o gamă largă de opțiuni pentru controlul și automatizarea clădirilor, fără efort și eficient din punct de vedere energetic.

Într-o clădire inteligentă, controlul centralizat și monitorizarea sistemelor integrate optimizează consumurile energetice și conduce la economii serioase de energie. Astfel, posibilitățile de reducere al consumului de energie este între 14-25% în cazul sistemului de încălzire / răcire și între 20-45% în cazul sistemului de ventilație, pe când optimizarea sistemului de iluminat poate duce la economii de 25-60%. Controlul și monitorizarea corespunzătoare a sistemului de umbrire și protecție solară a clădirii poate contribui de asemenea la o reducere de 20-45% a consumului de energie.

În plus, prin soluțiile Promelek pentru clădiri inteligente se pot crea scenarii personalizate pentru iluminatul interior, încălzire / răcire, astfel încât la plecare, sosire sau în modul vacanță să fie exploatate la maxim confortul, siguranța și eficiența consumului de energie. Lansarea unui scenariu se poate face manual de către utilizator prin apăsarea unui buton (local) sau cu ajutorul unui telefon / tabletă / PC (de la distanță).

În cazul proiectelor rezidențiale, unul dintre cele mai importante beneficii este siguranța și confortul pe care îl oferă sistemele automatizate, care interconectează termostatul casei, iluminatul, difuzoarele audio, camerele de securitate, sistemul de irigare, televizoarele, încuietorile, electrocasnicele și multe altele, putând fi ușor gestionat de pe un smartphone sau printr-un dispozitiv mobil cu ecran tactil. Practic, orice colecție de gadget-uri, sisteme sau aparate care sunt conectate la o singură rețea și care pot funcționa independent și de la distanță se referă practic la automatizarea unei clădiri sau case.

De exemplu, acasă, controlul temperaturii este una din cele mai importante funcții, iar prin implementarea acestui sistem se obține atât confortul dorit, cât si o economie de energie. În ceea ce privește iluminatul, prin senzorii inteligenți avem un nivel de lumină corespunzător care conferă eficiență maximă, și totodată economie de energie. Asigurarea unui flux constant de aer proaspăt se poate realiza de asemenea în mod automat, prin intermediul unor senzori care monitorizează nivelul de CO2, iar cu o stație meteo, sistemul automat va închide jaluzelele pentru a evita discomfortul termic. De asemenea, în cazul rulourilor exterioare, acestea se vor retrage în carcasă, în cazul unei furtuni pentru a se evita distrugerea lor. Sistemul de control automatizat al unei case smart permite, de asemenea, crearea unor scenarii pentru controlul iluminatului, încălzirii/ răcirii, astfel încât la plecare, sosire sau în vacanță, să conducă la optimizarea consumului de energie.

Toate acest lucruri reprezintă un progres uriaș în tehnologie și managementul casei și clădirilor. Tehnologia de automatizare inteligentă a locuinței este super intuitivă, ceea ce permite utilizatorilor din orice grupă de vârstă să acceseze această tehnologie. Iar cu cât se integrează mai multe funcții, cu atât se obține un grad de confort mai ridicat și automat, o valoare adăugată mai mare a clădirii sau locuinței. În plus, cu cât este mai complex sistemul, cu atât se poate personaliza mai mult, crescând totodată numărul de beneficii din sfera economiei și a confortului.

PROMELEK XXI
PROMELEK XXI și-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluții complete pentru instalații electrice de joasă şi medie tensiune și o gamă completă de servicii tehnico-comerciale și logistice. Din anul 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre cei mai prestigioși jucători pe piața internațională de instalații și echipamente electrice, urmând ca în anul 2016 compania să își schimbe numele în cel actual. PROMELEK XXI importă și distribuie în exclusivitate în România mărci precum Dietzel Univolt, PCE, TEM și Baks. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți distribuitori pentru brandurile Legrand, Schneider și Gewiss. Prezenți și pe segmentul industrial cu o serie de mărci de renume internațional precum Weidmüller, Rittal și Siemens, oferă partenerilor un portofoliu complet de soluţii şi alternative în domeniul instalațiilor și echipamentelor electrice. Pe lângă toate aceste mărci internaționale, oferta Promelek XXI include și o serie de branduri proprii precum Strohm și Flink, care cuprind în primul rând produse de conectică pentru locuință, dar și produse sezoniere, cum ar fi cele pentru iluminatul grădinii, iluminat ambiental și iluminatul festiv de iarnă.
-
-

Disclaimer: Management Pro nu își asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate prin intermediul advertorialelor. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului.

Articole similare

Reclama ta aici!virtualboard, studii de piata

Podcasts

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!