14.4 C
București
sâmbătă, aprilie 26, 2025

Analize și Trenduri – Valoarea investițiilor în start-up-urile românești a atins valoarea de 130,7 milioane de euro, anul trecut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investițiile în start-up-urile românești au depășit 100 de milioane de euro, pentru al patrulea an consecutiv, până la valoarea de 130,7 milioane de euro, arată raportul „Venture in Eastern Europe 2024”, realizat de How to Web și unicornul de origine croată Infobip, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, la nivel regional, nivelul de investiții în astfel de afaceri a ajuns la 3,9 miliarde de euro, rezultate din 1.286 de runde de finanțare, în 2024.

Prin comparație, rundele de finanțare ulterioare (follow-on rounds) au totalizat peste 3,6 miliarde de euro, reprezentând peste 90% din volumul total.

Investițiile în start-up-urile românești au depășit 100 de milioane de euro, pentru al patrulea an consecutiv, până la valoarea de 130,7 milioane de euro, arată raportul „Venture in Eastern Europe 2024”, realizat de How to Web și unicornul de origine croată Infobip, relatează Agerpres. Potrivit sursei citate, la nivel regional, nivelul de investiții în astfel de afaceri a ajuns la 3,9 miliarde de euro, rezultate din 1.286 de runde de finanțare, în 2024. Prin comparație, rundele de finanțare ulterioare (follow-on rounds) au totalizat peste 3,6 miliarde de euro, reprezentând peste 90% din volumul total.

În privința României, datele arată că volumul total de investiții, de 130,7 milioane de euro, consemnat anul trecut, marchează al patrulea an consecutiv cu un prag de peste 100 de milioane de euro.

„Deși creșterea față de 2023 este doar cu 0,8%, numărul tranzacțiilor a crescut semnificativ, ajungând la 80 (o creștere de 31,1% față de anul precedent). De asemenea, segmentul pre-seed a înregistrat o creștere considerabilă, cu un total de 7,2 milioane de euro (o creștere de 4,6% față de 2023). Această tendință susținută reflectă atractivitatea tot mai mare a ecosistemului românesc pentru investitorii locali și internaționali. Raportul prezintă o analiză detaliată a performanței start-up-urilor românești, evidențiind atât investițiile majore, cât și o serie de proiecte cu potențial semnificativ de creștere”, se menționează într-un comunicat.

O concluzie a raportului de specialitate punctează faptul că, similar tendinței regionale, o parte semnificativă a investițiilor în start-up-urile românești s-a concentrat pe runde de finanțare de Serie A și B, indicând o încredere sporită în companiile cu modele de business deja validate.

De asemenea, runde de finanțare ulterioare au contribuit semnificativ la volumul total de investiții în România, evidențiind sprijinul constant al investitorilor pentru start-up-urile performante, pe fondul diversificării sectoarelor care atrag investitori, cu o prezență importantă a start-up-urilor de Fintech, Deeptech și Big Data.

„Deși o singură companie a contribuit semnificativ la volumul total al investițiilor, succesul FintechOS, cu o rundă de finanțare de Serie C de 54 de milioane de euro, demonstrează potențialul start-up-urilor românești de a atrage investiții substanțiale”, subliniază realizatorii cercetării.

Raportul „Venture in Eastern Europe 2024” este realizat de How to Web și Infobip, în parteneriat cu Underline Ventures și BCR Seed Starter Romania și susținut de Endeavor Romania, Cherciu & Co, Launch Romania, Global Tech Connect, UK/Romania Business și Romanian United Foundation.

Analiza, ajunsă la a cincea ediție, își extinde perspectiva asupra întregii regiuni, adunând date din 22 de țări.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!