28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

HoReCa – Paralela45: Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinaţia vedetă a verii – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Paralela45 se aşteaptă la o creştere de 8% a numărului turiştilor săi pe zboruri charter şi de 12% pe circuite, în acest an, odată cu simplificarea regulilor pentru intrarea în Turcia a adulţilor, de la începutul lunii iunie, se arată într-un comunicat al agenţiei, remis redacţiei.

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucureşti şi multe variante de circuit care străbat ţara, Turcia va fi destinaţia vedetă a anului 2024, potrivit sursei.

Aproximativ un million de români au vizitat ţara în 2023, în creştere cu 11,67% faţă de 2022, potrivit datelor Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia, din care aproximativ jumătate au fost numai în Antalya, unde autorităţile turce aşteaptă o creştere de cel puţin 50% a numărului turiştilor români după scutirea de viză, transmite agenţia.

Paralela45 se aşteaptă la o creştere de 8% a numărului turiştilor săi pe zboruri charter şi de 12% pe circuite, în acest an, odată cu simplificarea regulilor pentru intrarea în Turcia a adulţilor, de la începutul lunii iunie, se arată într-un comunicat al agenţiei, remis redacţiei. Cu zboruri charter spre Antalya din 14 oraşe, spre Alanya din Bucureşti şi Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucureşti şi multe variante de circuit care străbat ţara, Turcia va fi destinaţia vedetă a anului 2024, potrivit sursei.

Aproximativ un million de români au vizitat ţara în 2023, în creştere cu 11,67% faţă de 2022, potrivit datelor Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia, din care aproximativ jumătate au fost numai în Antalya, unde autorităţile turce aşteaptă o creştere de cel puţin 50% a numărului turiştilor români după scutirea de viză, transmite agenţia.

Potrivit comunicatului, „Oferta Paralela45 pentru vacanţe în Turcia în 2024 corespunde oricărei dorinţe de călătorie, de relaxare şi răsfăţ în sejururile cu zbor charter în Antalya, Alanya şi Bodrum, de călătorii culturale prin circuite la Istanbul sau care îi duc din Ankara în Cappadocia, din Cappadocia în Gaziantep. În acelaşi timp, răspundem constant unei cereri de călătorii individuale la Istanbul. Intrarea cu buletinul pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile face Turcia şi mai atractivă pentru români pentru orice fel de experienţe de vacanţă vor să aibă”, declară Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Un număr de 15 curse charter din Bucureşti şi din oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Suceava, Iaşi, Constanţa, Craiova, Bacău, Baia Mare sunt organizate din luna mai până în septembrie. Una dintre cursele din Bucureşti se prelungeşte în fiecare an până la finalul lunii octombrie, când în Antalya sunt temperaturi de peste 25 de grade, informează sursa citată.

Noutatea sezonului 2024 sunt două zboruri spre Alanya, pe Aeroportul Gazipaşa, din Bucureşti şi unul din Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer în cazul turiştilor care îşi petrec vacanţa la hoteluri din Alanya şi Side. O altă cursă leagă Bucureştiul de Bodrum, de la începutul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii septembrie.

Vacanţa de vară în Alanya costă de la 1.260 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, în Kemer de la 1.282 de euro, în Lara de la 1.720 de euro, în Side de la 1.742 de euro, în Belek de la 1.891 de euro, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Preţul unui pachet de vacanţă în Bodrum porneşte de la 2.058 de euro pentru doi adulţi şi doi copii, la un hotel de trei stele, arată datele comunicatului.

Pachetele pot fi cumpărate şi în rate, prin parteneriatele Paralela45 cu mai multe bănci comerciale, astfel încât scumpirile, inevitabile din cauza inflaţiei din Turcia, să fie mai suportate mai uşor, transmite sursa.

Mai multe variante de circuite în Turcia, fie la Istanbul, fie la Ankara şi Cappadocia, ori Mesopotamia, Turcia de Nord, Cappadocia şi Mesopotamia, de la patru la opt nopţi şi preţuri începând de la 400 de euro/persoană, le oferă turiştilor posibilitatea unei vacanţe active, în care descoperă istoria, cultura, gastronomia ţării, farmecul peisajelor şi ospitalitatea gazdelor, conform datelor agenţiei.

Pe zbor charter, circuite ori vacanţe individuale, Turcia este una dintre destinaţiile constante în oferta Paralela45 încă din 1990, anul înfiinţării agenţiei. Prima călătorie de grup a fost organizată la Istanbul, în iunie 1990, primul zbor charter spre Antalya a fost organizat în 1996, se mai arată în comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!