11.1 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – Turism Covasna a realizat un profit de 2,63 milioane lei anul trecut, faţă de o pierdere în 2021 – 06.03.2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Turism Covasna, companie controlată de Transilvania Investments, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 2,63 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,41 milioane de lei în 2021, conform raportului societăţii publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 21,89 milioane de lei, cu 57% peste cea din anul anterior, când societatea cu profil turistic a avut afaceri de 13,93 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 20,49 milioane de lei, cu 35% peste cele din 2021.

Conform raportului companiei, evoluţia apare chiar în condiţiile în care, prima parte a anului a fost influenţată negativ de menţinerea stării de alertă generată de pandemia Covid-19 şi de conflictul armat din Ucraina.

Turism Covasna, companie controlată de Transilvania Investments, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 2,63 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,41 milioane de lei în 2021, conform raportului societăţii publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 21,89 milioane de lei, cu 57% peste cea din anul anterior, când societatea cu profil turistic a avut afaceri de 13,93 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 20,49 milioane de lei, cu 35% peste cele din 2021. Conform raportului companiei, evoluţia apare chiar în condiţiile în care, prima parte a anului a fost influenţată negativ de menţinerea stării de alertă generată de pandemia Covid-19 şi de conflictul armat din Ucraina. „Astfel, prin măsurile luate de conducerea societăţii, în anul 2022 s-a înregistrat un profit brut în valoare de 2,71 milioane de lei”, se arată în document.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Turism Covasna a raportat un profit net de 1,5 milioane de lei, faţă de o pierdere în perioada ianuarie-septembrie 2021, dar cheltuielile din exploatare au fost în urcare cu 23,9%, la 13,4 milioane de lei. „Creşterile accelerate ale preţurilor gazelor naturale, ale energiei electrice şi combustibililor ca urmare a liberalizării pieţei au condus la majorări de tarife la utilităţi, astfel: + 71% la energia electrică; + 27% la gazele naturale. Modificările de preţ ale utilităţilor au generat majorări semnificative ale preţurilor la toată gama de produse utilizate în sectorul de turism cât şi la prestările de servicii, între 10% şi 50%”, se arata în raport, adăugându-se: „Accentuarea crizei forţei de muncă a condus la lipsa acută de personal calificat dar şi necalificat, fapt care a generat majorarea cheltuielilor de personal în vederea menţinerii personalului existent”.

Complexul balnear Turism Covasna este alcătuit din hotelurile Căprioara SPA & Wellness Resort, Complexul Balnear Covasna şi Cerbul şi Camping Valea Zânelor. Transilvania Investments deţine 93% din compania de turism balnear.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!