24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

HoReCa – Turism şi natură – Grecia aşteaptă o vară „incendiară” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Destinaţia de vacanţă preferată a multor europeni, Grecia nu a scăpat nici în acest an de blestemul incendiilor.

Alimentate de vântul puternic de 70 km/h şi secetă, două incendii au izbucnit duminică la prânz în Keratea, o staţiune balneară la est de capitală, şi Stamata, o suburbie împădurită la poalele Muntelui Penteli, în nordul Atenei.

Autorităţile au efectuat evacuări şi un bărbat de 45 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce încerca să fugă de flăcări în Stamata, unde unele case au suferit pagube materiale importante.

Destinaţia de vacanţă preferată a multor europeni, Grecia nu a scăpat nici în acest an de blestemul incendiilor. În ciuda măsurilor încă există probleme. Incendiile de pădure violente care au izbucnit duminică în suburbiile Atenei „sunt ţinute sub control”, a declarat Vassilis Vathrakoyannis, purtător de cuvânt al pompierilor, în timp ce autorităţile elene se tem de o vară dificilă. „Nu mai există front activ, incendiile au fost izolate de pompieri susţinuţi duminică de bombardiere cu apă şi elicoptere, care au luptat în condiţii foarte periculoase”, a explicat el. Alimentate de vântul puternic de 70 km/h şi secetă, două incendii au izbucnit duminică la prânz în Keratea, o staţiune balneară la est de capitală, şi Stamata, o suburbie împădurită la poalele Muntelui Penteli, în nordul Atenei. Autorităţile au efectuat evacuări şi un bărbat de 45 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce încerca să fugă de flăcări în Stamata, unde unele case au suferit pagube materiale importante. Un punct fierbinte turistic, Grecia este afectată de incendii în fiecare vară. Dar situaţia ar urma să fie şi mai tensionată în acest an, după cea mai blândă iarnă înregistrată şi cel mai timpuriu val de caniculă, temperaturile crescând la nivel local la 44°C la începutul lunii iunie.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat în cadrul unei reuniuni a cabinetului său că ţara sa „a intrat acum în inima sezonului incendiilor” şi le-a cerut concetăţenilor să contribuie la „prevenirea” acestor incendii devastatoare. „Lupta împotriva incendiilor va continua” şi „cu siguranţă nu va fi câştigată fără ajutorul cetăţenilor, în special în domeniul prevenirii”, a subliniat el. Luna iunie a acestui an „este caracterizată ca fiind cea mai caldă din 2010 (…), cu valori medii lunare de până la 4,8 grade Celsius deasupra nivelului normal pentru sezon”, a spus premierul pe site-ul său. Autorităţile elene au avertizat săptămâna trecută cu privire la „riscul foarte mare” de incendii forestiere.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!