21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Agribusiness – Aprovizionarea cu ceai a Marii Britanii ar putea fi perturbată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Chiar dacă primele două mari lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie susțin că au stocuri suficiente, potrivit informațiilor publicate marți pe site-urile lor web, companiile au avertizat la nivel general că durata perturbărilor provocate transportului maritim prin Marea Roșie va fi factorul decisiv cu privire la posibilitatea unor rafturi goale în magazinele din Europa...

Avertizarea cu privire la întârzieri în aprovizionarea cu ceai este prima de acest fel referitoare la un produs alimentar, după mai multe astfel de avertismente venite de la vânzătorii de articole de îmbrăcăminte, în contextul în care atacurile lansate de rebelii houthi asupra navelor din Marea Roșie au determinat companiile de transport maritim să redirecționeze navele pentru a ocoli Africa...

Din cauza atacurilor lansate de rebelii Houthi asupra navelor din Marea Roșie, marile companii de transport maritim au decis să își redirecționeze navele pe o rută mai lungă și mai scumpă, care presupune ocolirea Capului Bunei Speranțe.

Britanicii ar putea să se confrunte cu lipsa anumitor tipuri de ceai, una dintre băuturile lor favorite, după ce supermarketurile au avertizat că există riscul unor probleme în aprovizionare, ca urmare a perturbărilor provocate transportului maritim prin Marea Roșie, transmite Reuters.

British Retail Consortium, organizația care reprezintă marile lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, a precizat că a constatat „perturbări temporare” pentru anumite tipuri de ceai negru, iar o sursă din industria de distribuție a spus că au existat unele întârzieri cu privire la livrarea de ceai aromat, scrie Agerpres.

Chiar dacă primele două mari lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie susțin că au stocuri suficiente, potrivit informațiilor publicate marți pe site-urile lor web, companiile au avertizat la nivel general că durata perturbărilor provocate transportului maritim prin Marea Roșie va fi factorul decisiv cu privire la posibilitatea unor rafturi goale în magazinele din Europa.

Avertizarea cu privire la întârzieri în aprovizionarea cu ceai este prima de acest fel referitoare la un produs alimentar, după mai multe astfel de avertismente venite de la vânzătorii de articole de îmbrăcăminte, în contextul în care atacurile lansate de rebelii houthi asupra navelor din Marea Roșie au determinat companiile de transport maritim să redirecționeze navele pentru a ocoli Africa, ceea ce a încetinit comerțul între Asia și Europa.

Marea Britanie, al cincilea mare importator mondial de ceai, își asigură mai mult de jumătate din importurile de ceai din Kenya și India, astfel că este dependentă de ruta de navigație prin Marea Roșie.

Ceaiul neprocesat este transportat în Marea Britanie pentru procesare și ambalare, astfel că Marea Britanie este al 10-lea mare exportator mondial de ceai, potrivit Institute of Export & International Trade (IEIT).

„Există perturbări temporare pentru anumite linii de ceai negru, însă impactul asupra consumatorilor va fi minimal deoarece retailerii nu se așteaptă la provocări semnificative”, a declarat Andrew Opie, director de sustenabilitate la British Retail Consortium.

Directorul general de la IEIT, Marco Forgione, a spus că ceaiul ar putea fi „primul din multe articole prinse în criza lanțurilor de aprovizionare”.

Din cauza atacurilor lansate de rebelii Houthi asupra navelor din Marea Roșie, marile companii de transport maritim au decis să își redirecționeze navele pe o rută mai lungă și mai scumpă, care presupune ocolirea Capului Bunei Speranțe. Însă această rută adaugă 10 până la 15 zile la durata unei călătorii între Asia și Europa.

Mai mulți retaileri britanici de îmbrăcăminte, inclusiv Next, Pepco Group, Primark și Matalan, au lansat un avertisment cu privire la impactul potențial al crizei din Marea Roșie asupra livrărilor de haine. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!