31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Agribusiness – Arabia Saudită vrea să cultive fructe și legume în deșert. Cum va fi posibil – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, firma Van Der Hoeven a ales o suprafață de teren echivalentă cu 15 terenuri de fotbal pentru a pune la punct o oază horticolă la marginea Neom, un oraș al viitorului care este construit în prezent de la zero pe coasta Mării Roșii și care se va extinde până în deșert...

Proiectul prezentat este doar începutul, precizează compania horticolă olandeză Van Der Hoeven, al cărui contract în valoare de 120 de milioane de dolari cu Guvernul saudit presupune designul și construcția a două facilități test la marginea orașului Neom...

Securitatea alimentară este o prioritate pentru planificatorii orașului Neom, un proiect în valoare de 500 de miliarde de dolari al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, care vrea să transforme o suprafață de deșert de mărimea Belgiei într-o regiune high-tech care ar putea găzdui câteva milioane de oameni...

O companie de sere din Țările de Jos va ajuta Arabia Saudită să cultive fructe și legume în deșert, relatează Bloomberg.

Potrivit sursei citate, pentru a face posibil acest lucru, compania va pune la punct un ,,climat artificial”.

Astfel, firma Van Der Hoeven a ales o suprafață de teren echivalentă cu 15 terenuri de fotbal pentru a pune la punct o oază horticolă la marginea Neom, un oraș al viitorului care este construit în prezent de la zero pe coasta Mării Roșii și care se va extinde până în deșert, informează Agerpres.

Acest parteneriat este cea mai mare investiție în tehnologia alimentară a unei țări care din cauza terenului arid și temperaturilor extreme este dependentă de importuri pentru aprovizionarea cu alimente.

Proiectul prezentat este doar începutul, precizează compania horticolă olandeză Van Der Hoeven, al cărui contract în valoare de 120 de milioane de dolari cu Guvernul saudit presupune designul și construcția a două facilități test la marginea orașului Neom, împreună cu asigurarea serviciului și funcționării serelor pe o durată de mai mulți ani.

,,Vom construi un climat artificial acolo unde cultivarea în exterior este dificilă”, cu obiectivul de a produce pe tot timpul anului, a declarat directorul general de la Van Der Hoeven, Michiel Schoenmaeckers.

Care este valoarea proiectului

Securitatea alimentară este o prioritate pentru planificatorii orașului Neom, un proiect în valoare de 500 de miliarde de dolari al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, care vrea să transforme o suprafață de deșert de mărimea Belgiei într-o regiune high-tech care ar putea găzdui câteva milioane de oameni.

Printre cele mai recente acorduri în acest sens, fondul suveran din Arabia Saudită a semnat un acord cu firma americană AeroFarms pentru a înființa o companie la Riad pentru a construi și a opera sere verticale în Arabia Saudită și în regiunea Golfului Persic.

O altă entitate din Arabia Saudită a participat la o ofertă de acțiuni a celui mai mare producător de carne de pasăre din Brazilia, tranzacție care se adaugă achizițiilor de acțiuni la traderul de produse agricole din Singapore Olam Agri Holdings și la producătorul indian de orez LT Foods Ltd.

În ceea ce privește orașul Neom, Arabia Saudită vrea să beneficieze de expertiza specialiștilor din Țărilor de Jos, care a devenit al doilea mare exportator mondial, după SUA, în pofida faptului că este una dintre cele mai mici țări din Europa.

Influența Țărilor de Jos a crescut grație unor soluții inovative precum sere moderne și cultivarea pe sistem vertical, în condițiile în care jumătate din terenurile din Țările de Jos sunt alocate pentru producția agricolă.

Când va începe construcția serelor

Serele din apropiere de orașul Neom vor alimenta cu fructe și legume viitoarea metropolă cât și restul Arabiei Saudite și, de asemenea, vor oferi un exemplu pentru alte țări din lume care se confruntă cu provocări în asigurarea securității alimentare, potrivit directorului general de la Neom Food, Juan Carlos Motamayor.

Construcția serelor de la marginea orașului Neom va începe în 2023 și planul este ca facilitățile de probă să fie completate anul viitor. Proiectul va fi extins semnificativ după ce primele două sere pilot vor fi gata, a spus Motamayor.

,,Ne vom extinde pe sute de hectare cu diferite tipuri de sere”, a precizat Motamayor.

Metropola Neom are nevoie de peste 1.000 de hectare de sere dacă vrea să își atingă obiectivul de a produce peste 300.000 de tone de fructe și legume, o țintă pe care autoritățile vor să o atingă în următorii opt-zece ani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!