27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Agribusiness – CONFIRMARE Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, cel care a adus celebrele dozatoare TEC în România, cumpără crama Mennini – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Crama Mennini a fost construită în anul 2012 și are o capacitate de peste 1 milion de litri.

Pe cele peste 70 de hectare ale podgoriei sunt cultivate soiuri autohtone ca Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, dar și internaționale, precum Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Crama Mennini a avut în 2021, anul ultimelor date raportate, o cifră de afaceri de 2.604.747 lei și o pierdere de 1.593.703 lei.

Grupul Vintruvian Estates, administrat de Marius Iliev, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vinurilor premium din România, a confirmat informațiile Profit.ro privind cumpărarea cramei Mennini, situată în Podgoria Drăgășani.

Grupul deține acum trei crame: Crama Mennini, Via Viticola Sarica Niculițel din Dobrogea și Villa Zorilor din Dealu Mare.

„Ne bucură faptul că, prin această tranzacție, putem stabili o poziție puternică în segmentul vinurilor cu prestigiosul DOC Drăgășani și ne vom concentra eforturile în dezvoltarea de vinuri premium și super-premium din soiurile specifice zonei viticole unde se află plantațiile de viță-de-vie achiziționate, în special cu soiuri autohtone, precum Negru de Drăgășani, Crâmpoșie Selecționată, Fetească Regală și altele”, afirmă Marius Iliev, CEO Vintruvian Estates.

Crama Mennini a fost construită în anul 2012 și are o capacitate de peste 1 milion de litri. Pe cele peste 70 de hectare ale podgoriei sunt cultivate soiuri autohtone ca Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, dar și internaționale, precum Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Crama Mennini a avut în 2021, anul ultimelor date raportate, o cifră de afaceri de 2.604.747 lei și o pierdere de 1.593.703 lei.

Acționarii Vintruvian Estates sunt Dragoș-Horia Manda (CEO al Axxess Capital, Președintele Consiliului de Administrație Patria Bank și Președinte al Comitetului de Audit și Membru al Consiliului de Administrație One United Properties S.A.), Astrpoint Limited, Adelina Elena Cireșaru și RCB Investors SRL. 

În 2019, Vintruvian Estates a achiziționat, de la Domeniile Vinarte, crama Villa Zorilor din Dealu Mare, unde este produs unul dintre cele mai cunoscute vinuri din România, Prince Matei. Acum, crama se numește De Matei. 

Plecat în SUA în 1985, Marius Iliev a revenit în România imediat după 1989 și este cel care a dezvoltat afacerea celebrelor dozatoare TEC din anii ’90.

În 2022, Marius Iliev a vândut un proiect eolian în dezvoltare în zona Dobrogea, cu o capacitate de 151 MW, către portughezii de la EDP Renewables (EDPR).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!