9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Agribusiness – CONFIRMARE Guvernul pregătește prelungirea limitării adaosului comercial la alimente de bază – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anterior, la finele anului trecut, într-un interviu acordat Profit.ro, ministrul Agriculturii a anunțat că se va întâlni cu retailerii și procesatorii pentru a discuta prelungirea schemei, în opinia sa măsurile de plafonare fiind necesar a fi prelungite după 31 ianuarie.

De ce este important: Ordonanță de urgență prin care Guvernul a plafonat adaosul comercial la 21 de categorii de alimente este în vigoare până pe 31 ianuarie.

”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire și cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, se va întâlni cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a analiza rezultatele plafonării adaosului comercial la alimentele de bază și pentru a ”decide modalitățile de prelungire a acestei măsuri”.

Anterior, la finele anului trecut, într-un interviu acordat Profit.ro, ministrul Agriculturii a anunțat că se va întâlni cu retailerii și procesatorii pentru a discuta prelungirea schemei, în opinia sa măsurile de plafonare fiind necesar a fi prelungite după 31 ianuarie.

De ce este important: Ordonanță de urgență prin care Guvernul a plafonat adaosul comercial la 21 de categorii de alimente este în vigoare până pe 31 ianuarie.

Acum ministrul a anunțat că întâlnirea cu comercianții și procesatorii va avea loc săptămâna viitoare.

”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire și cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Este evident că această măsură a dat rezultate – inflația la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătățit.( +7,9% câștig salarial real în noiembrie 2023 față de noiembrie 2022). Împreună vom decide modalitățile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!”, a anunțat ministrul Agriculturii

Lista cu cele 21 produse la care e limitat adaosul comercial 

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepția UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg

6. Mălai pănâ la 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M 

8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l

9. Carne proaspătă pui*

* Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi de pui, varianta standard.

10. Carne proaspătă porc**

** Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc.

11. Legume proaspete vrac***

*** Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei capia, usturoi.

12. Fructe proaspete vrac****

**** Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă mere roșii și mere golden, prune, pere, struguri de masă.

13. Cartofi proaspeți albi vrac

14. Zahăr alb tos până la 1 kg

15. Orez – bob rotund- cu gramaj cuprins între 0,5 – 1,5 kg

16. Cozonac 

17. Bulion de roșii

18. Smântână- 12% grăsime

19. Margarină

20. Drojdie

21. Carne tocată.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!