13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Agribusiness – Cotația zahărului a urcat la cel mai ridicat nivel de după 2011 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cotațiile futures la zahăr alb au urcat marți chiar și cu 4,3% la bursa de la Londra, atingând cel mai ridicat nivel de după 2011, în contextul unor exporturi limitate din India, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali, dar și din alte țări, precum Pakistan și Thailanda, transmite Bloomberg.

Procesatorii din acele țări pot decide dacă produc mai mult zahăr sau mai mult biocombustibil, în funcție de care produs este mai profitabil, scrie Agerpres.

Creșterea prețurilor la zahăr majorează cheltuielile pentru producția de dulciuri sau produse de patiserie, într-un moment în care costurile cu energia, carburanții sau mâna de lucru au crescut și ele.

Cotațiile futures la zahăr alb au urcat marți chiar și cu 4,3% la bursa de la Londra, atingând cel mai ridicat nivel de după 2011, în contextul unor exporturi limitate din India, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali, dar și din alte țări, precum Pakistan și Thailanda, transmite Bloomberg.

În plus, există îngrijorări că recenta creștere a prețului petrolului ar putea stimula procesatorii din Brazilia și India să direcționeze o parte mai mare din recolta de trestie de zahăr spre producția de etanol. Procesatorii din acele țări pot decide dacă produc mai mult zahăr sau mai mult biocombustibil, în funcție de care produs este mai profitabil, scrie Agerpres.

„Piața zahărului este una tensionată. Am avut revizuiri în jos ale previziunilor de producție în marile țări”, a declarat Francois Thaury, analist la firma de consultanță franceză Agritel.

Creșterea prețurilor la zahăr majorează cheltuielile pentru producția de dulciuri sau produse de patiserie, într-un moment în care costurile cu energia, carburanții sau mâna de lucru au crescut și ele. De exemplu, creșterea cotațiilor la zahăr a înrăutățit deja impactul inflației în Marea Britanie, unde consumatorii plătesc mai mult pentru bunuri precum dulciuri sau băuturi carbogazoase.

În plus, prețurile mai mari cu amănuntul la zahăr în India cresc șansele ca Guvernul de la New Delhi să nu mai permită exporturi suplimentare în acest sezon, ceea ce creează noi presiuni pe piață, susține Francois Thaury.

O recoltă mare de trestie de zahăr în Brazilia în sezonul 2022-23 ar putea reduce tensiunile de pe piață. Totuși, lipsa de zahăr care să poată fi livrat înainte de expirarea contractelor pentru luna mai, care are loc vineri, combinată cu achizițiile fondurilor de investiții, contribuie la majorarea prețurilor, potrivit lui Claudiu Covrig de la Covrig Analytics.

„Piața are nevoie disperată de volumele din Brazilia însă acestea nu au ajuns încă. În scurt timp, fondurile de investiții ar putea deveni piloții care conduc piața, în timp ce restul vor rămâne doar pasageri”, este de părere Claudiu Covrig.

La bursa de la Londra, cotațiile la zahăr alb au crescut cu 2,7%, până la 679,50 dolari pe tonă, pentru a patra ședință consecutivă. La bursa de la New York, cotațiile la zahăr brut au crescut cu 2,2% și au atins cel mai ridicat nivel de după 2016.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!