15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Agribusiness – Deputații bulgari vor legalizarea cânepei în scop industrial, pentru a aduce acasă producătorii bulgari care și-au mutat producția în România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prelucrarea cânepei în Bulgaria trebuie legalizată, propun parlamentarii din trei partide bulgare – Continuăm Schimbarea (PP), Bulgaria Democrată (BD) și GERB, potrivit publicației 24Chasa, preluată de Rador.

Cultivarea cânepei în Bulgaria este și în prezent legală, dar numai dacă are un conținut de THC de până la 0,2%.

Acest tip de industrie nu este în prezent posibil în Bulgaria și mulți dintre producători aleg România, deși chiar și Uniunea Europeană permite cultivarea cânepei cu până la 0,3% conținut de THC și acordă subvenții producătorilor...

Prelucrarea cânepei în Bulgaria trebuie legalizată, propun parlamentarii din trei partide bulgare – Continuăm Schimbarea (PP), Bulgaria Democrată (BD) și GERB, potrivit publicației 24Chasa, preluată de Rador.

Ideea este ca aceasta să fie folosită doar în industrie, iar în acest scop au fost introduse două proiecte de lege. 

Cultivarea cânepei în Bulgaria este și în prezent legală, dar numai dacă are un conținut de THC de până la 0,2%. Cu toate acestea, prelucrarea sa este limitată doar la semințe și fibre pentru furaje și semințe pentru culturi.

De aceea, producătorii bulgari își exportă producția în străinătate sau își mută afacerea acolo.

Acum. parlamentarii propun ca producătorii autohtoni să o poată prelucra în Bulgaria, pentru ca industria să se dezvolte.

Industria textilă, alimentară, construcțiile, industria auto și cea a cosmeticelor sunt câteva dintre industriile în care se folosește cânepa. Din tulpinile moi de cânepă, în afară de țesăturile obișnuite, acum se produc blugi, pamperși, măști de protecție și chiar pantofi.

Semințele de cânepă, bogate în proteine, sunt, de asemenea, la mare căutare. Din acestea se prepară și pudră proteică, făină, ulei, bere, lapte, batoane energizante etc. Produsele cosmetice cu ingredientul din cânepă canabidiol (CBD) devin, de asemenea, din ce în ce mai populare – panourile publicitare și reclamele online oferă loțiuni, săpunuri, balsam de corp și buze, promițând să încetinească îmbătrânirea.

Cânepa poate fi folosită și pentru a face cărămizi, combustibili, bioplastice și hârtie.

Acest tip de industrie nu este în prezent posibil în Bulgaria și mulți dintre producători aleg România, deși chiar și Uniunea Europeană permite cultivarea cânepei cu până la 0,3% conținut de THC și acordă subvenții producătorilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!