21.8 C
București
marți, septembrie 10, 2024

Agribusiness – Fermierii americani intenționează să mizeze puternic pe porumb în 2023, în pofida riscurilor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fermierii americani intenționează să majoreze suprafața cultivată cu porumb în 2023, mizând pe prețul scăzut al îngrășămintelor necesare pentru culturile de porumb, și speră că vor obține o recoltă bună după ce seceta de anul trecut a dus livrările de porumb american la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu...

Potrivit acestui fermier, bugetul alocat pentru culturile din 2023 prevede că aproximativ 90% din suprafața de teren să fie alocată pentru porumb, comparativ cu 55% în 2022.

Analiștii de la S&P Global Commodity Insights prognozează că fermierii americani vor însămânța aproximativ 36 milioane de hectare cu porumb în 2023, cu 2,2% mai mult decât în 2021, în timp ce suprafața însămânțată cu soia boabe va crește cu doar 0,6%...

Fermierii americani intenționează să majoreze suprafața cultivată cu porumb în 2023, mizând pe prețul scăzut al îngrășămintelor necesare pentru culturile de porumb, și speră că vor obține o recoltă bună după ce seceta de anul trecut a dus livrările de porumb american la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, transmite Reuters.

Planurile fermierilor pentru următorul sezon au fost făcute chiar dacă se înmulțesc semnele de întrebare cu privire la evoluția cererii, la care se adaugă și faptul că prețurile la soia boabe le-au depășit pe cere la porumb la finele anului trecut. Cu toate acestea, interviurile cu fermierii arată că încrederea lor în cea mai importantă cultură agricolă a SUA nu a suferit modificări, scrie Agerpres.

O recoltă bună de porumb pentru cel mai mare exportator mondial, cumulată cu o cerere mai modestă pe măsură ce economia mondială încetinește, ar pute coborî și mai mult prețurile la o marfă utilizată atât la producția de biocombustibil cât și ca nutreț pentru animale. Prețul porumbului a scăzut deja după ce anul trecut a urcat la maximumul ultimilor zece ani, după invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

„Vom miza puternic pe porumb și probabil vom avea cea mai mare suprafață cultivată din ultimii ani”, spune Brandon Hunnicutt, care lucrează o suprafață de 900 de hectare în apropiere de Giltner, statul Nebraska. Potrivit acestui fermier, bugetul alocat pentru culturile din 2023 prevede că aproximativ 90% din suprafața de teren să fie alocată pentru porumb, comparativ cu 55% în 2022. Hunnicutt a menționat încrederea în randamentul culturilor de porumb drept principalul motiv al pariului mare pus pe această cultură în 2023.

Analiștii de la S&P Global Commodity Insights prognozează că fermierii americani vor însămânța aproximativ 36 milioane de hectare cu porumb în 2023, cu 2,2% mai mult decât în 2021, în timp ce suprafața însămânțată cu soia boabe va crește cu doar 0,6%.

În mod normal, fermierii americani alternează culturile de soia boabe cu cele de porumb, pentru a menține sănătatea solului. După ce anul trecut au dat preferință culturilor de soia, în condițiile în care prețul îngrășămintelor a explodat, anul acesta mulți fermieri americani par hotărâți să aloce cea mai mare parte din terenurile lor pentru culturile de porumb.

„Ar fi nevoie de ceva extraordinar pentru a reorienta spre altă cultură o suprafață atât de mare de teren”, spune Scott Metzger, fermier din statul Ohio.

Cu toate acestea, este posibil ca producția de porumb din acest an a SUA să aibă dificultăți în a-și găsi un cumpărător după ce va începe recoltatul, în luna septembrie. Datele publicate de Departamentul american al Agriculturii arată că după încheierea campaniei de recoltare din 2022, exportatorii au încheiat contracte de vânzări pentru doar 24,03 milioane de tone de porumb american, cu 43% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

Luna trecută, autoritățile de la Washington au dat publicității cele mai recent prognoze privind exporturile de porumb pentru întregul an 2022, respectiv 48,9 milioane de tone, cu 19,8% mai puțin decât în estimările inițiale din luna mai 2022.

Pe piața internă, consumul de porumb al SUA pentru anul agricol 2022/2023 este estimat la 304,5 milioane tone, cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani. Acest lucru se datorează în principal reducerii cererii pentru nutrețuri, în condițiile în care efectivele de bovine din SUA au coborât la cel mai mic nivel de după 1962 iar epidemia de gripă aviară a devastat efectivele de păsări.

Cu toate acestea, după ce seceta de anul trecut a făcut ca livrările de porumb să coboare la cel mai scăzut nivel de după 2013, fermierii speră că prețurile își vor reveni în lunile următoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!