25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Agribusiness – Focar de pestă porcină africană la o fermă din Olt. Peste 11.000 de animale vor fi sacrificate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București au confirmat focarul de pestă porcină africană la ferma din Negreni în data de 25 aprilie, tot atunci fiind întrunit și Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt, care au aprobat planul de măsuri ce prevedere eliminarea tuturor suinelor...

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploatație comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis în data de 25.04.2024 de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

În data de 25.04.2024, la Instituția Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) și a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, oraș Scornicești...

Aproape 11.500 de porci de la o fermă din satul Negreni, din orașul Scornicești, vor fi eliminați după ce în exploatația comercială respectivă a fost confirmat un focar de pestă porcină africană (PPA), au informat reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța 

Evenimente

25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai – Maratonul Fondurilor Europene
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București au confirmat focarul de pestă porcină africană la ferma din Negreni în data de 25 aprilie, tot atunci fiind întrunit și Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt, care au aprobat planul de măsuri ce prevedere eliminarea tuturor suinelor, distrugerea carcaselor de animale și a materialelor din exploatație, arată Agerpres.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploatație comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis în data de 25.04.2024 de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. În data de 25.04.2024, la Instituția Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) și a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, unde aplică măsura eliminării tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 11425 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare. Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială, în conformitate cu prevederile legale”, a precizat sursa citată.

Autoritățile au stabilit și zonele de protecție de supraveghere pentru pestă porcină africană. Astfel, zona de protecție cuprinzând satele Negreni, Chițeasca, Piscani, Mărgineni – Slobozia din orașul Scornicești și fondurile de vânătoare din orașele Scornicești și Potcoava.

De asemenea, în zona de supraveghere a pestei porcine africane au fost incluse localitățile Scornicești, Potcoava, Optași – Măgura, Colonești și Tătulești. În zona de supraveghere, sunt incluse și două exploatații comerciale din Constantinești (Scornicești).

DSVSA menționează că este interzisă vânzarea porcilor vii precum și a cărnii de porc și produselor din carne de porc provenind de la suine din aceste localități.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa, a precizat că eliminarea porcilor de la ferma la care a fost confirmat focarul de PPA a început vineri și se finalizează luni, iar în prezent nu mai sunt suspiciuni de îmbolnăvire la animale din alte exploatații sau comerciale sau din gospodării.

Ferma din Negreni în care a fost confirmat focarul de PPA s-a mai confruntat cu un focar de boală în urmă cu aproape trei ani, în luna septembrie 2021.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!