13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Agribusiness – FOTO Fermierii au ieșit pe stradă cu tractoarele. Sunt blocaje pe autostrăzi și la vămi – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sute de vehicule și utilaje agricole se deplasează cu viteză redusă, în coloană, în mai multe zone ale țării.

În vestul țării, fermierii au blocat drumurile de descărcare de pe autostrada A1 în zona localităților Giarmata, Remetea Mare și Topolovățu Mare (județul Timiș) și punctele de trecere a frontierei Nădlac II din județul Arad și Cenad din județul Timiș...

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 29C, între localitățile Mihăileni și Siret, este formată o coloană de vehicule care se întinde pe aproximativ 10 kilometri.

Fermierii din întreaga țară protestează nemulțumiți de ”soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”. Sute de vehicule și utilaje agricole se deplasează cu viteză redusă, în coloană, în mai multe zone ale țării.

În vestul țării, sunt blocate ieșiri de pe autostrada A1 și două puncte de frontieră, iar în Suceava – DN 29C. La Târgu Mureș, un participant la protest a fost oprit când a încercat să intre cu tractorul pe contrasens, iar apoi protestatarii au încercat să forțeze cordonul forțelor de ordine, scrie News.ro.

În vestul țării, fermierii au blocat drumurile de descărcare de pe autostrada A1 în zona localităților Giarmata, Remetea Mare și Topolovățu Mare (județul Timiș) și punctele de trecere a frontierei Nădlac II din județul Arad și Cenad din județul Timiș.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 29C, între localitățile Mihăileni și Siret, este formată o coloană de vehicule care se întinde pe aproximativ 10 kilometri. În zonele unde traficul este blocat din cauza protestelor se află polițiști rutieri.

FOTO Fermierii au ieșit pe stradă cu tractoarele. Sunt blocaje pe autostrăzi și la vămi

Polițiștii fac apel la șoferi să evite, pe cât posibil, sectoarele de drum vizate de proteste.

”Manifestul organizat în 7 aprilie se fundamentează pe nevoia de stabilitate și predictibilitate a fiecărui fermier din România, pe dorința noastră comună de a continua să ne desfășurăm activitatea în condiții de egalitate cu oricare fermier european, de a fi susținuți și protejați în misiunea noastră de către decidenții europeni și naționali.(…) Reamintim că această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legatura cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vânda sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă. Această măsură nu a ajutat și nu îi va ajuta pe fermierii ucrainieni să își reia ciclul de producție în condițiile unei escaladări puternice a cheltuielilor cu inputurile, în schimb a perturbat extrem de puternic piața din România”, au transmis reprezentanții agricultorilor.

Organizatorii protestului au dat asigurari că manifestarea va fi una pașnică. Totuși, în județul Mureș a avut loc un incident.

”În timpul protestului care se desfășura în Târgu Mureș, unul dintre participanți a fost oprit de forțele de ordine în momentul în care a încercat să pătrundă cu tractorul pe contrasens. În urma acestei acțiuni, protestatarii au încercat să rupă cordonul format de forțele de ordine. Ca urmare a acestui incident, nu au fost înregistrate violențe și nicio persoană nu a fost rănită. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acțiunii de protest, facem apel la toți cei care participă la manifestație să respecte recomandările organizatorilor și ale forțelor de ordine și să dea dovadă de înțelegere cu privire la măsurile luate”, au transmis jandarmii din Mureș.

FOTO Fermierii au ieșit pe stradă cu tractoarele. Sunt blocaje pe autostrăzi și la vămi

Fermierii au afișat pancarte cu mesaje adresate Uniunii Europene, dar și decidenților din România.

Manifestații similare sunt în Brăila, Bihor, Galați, Satu Mare, Constanța.

Protestul este organizat de reprezentantii Alianței pentru Agricultură și Cooperare, formate din Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România Forumul APPR.

„Polițiștii fac apel la conducătorii auto să evite, pe cât posibil, sectoarele de drum vizate de protest.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!