23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Agribusiness – Grupul vasluian Safir, furnizor KFC, vinde aproape o treime din producția de carne de pui în afara țării – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul de firme Safir, format din Safir, Nutriva, Sagem și Safi-Star, a anunțat o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro pentru anul financiar 2023, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 18% față de rezultatele anului anterior.

Investițiile făcute în 2023 au fost de peste 6,7 milioane de euro, iar planul anului curent este de continuare a dinamicii de infuzare de bani în afacere, cu precădere pentru tehnologii verzi și pentru achiziția de noi ferme.

George Safir, care împreună cu fratele său, Iulian, conduce afacerea de familie fondată în 1945, explică rezultatele financiare: “Creșterea cifrei de afaceri se datorează dezvoltării capacității noastre de a oferi pieței carne de pui de bună calitate, sănătoasă, cu proveniență cunoscută și de încredere - pe de o parte, iar pe de altă parte creșterii distribuției pe plan național și a vânzărilor produsului Zdravăn Moldovenesc cu precădere la export.

Grupul de firme Safir, format din Safir, Nutriva, Sagem și Safi-Star, a anunțat o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro pentru anul financiar 2023, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 18% față de rezultatele anului anterior.

Evenimente

25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie – Maraton Profit News TV – Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar

Investițiile făcute în 2023 au fost de peste 6,7 milioane de euro, iar planul anului curent este de continuare a dinamicii de infuzare de bani în afacere, cu precădere pentru tehnologii verzi și pentru achiziția de noi ferme.

George Safir, care împreună cu fratele său, Iulian, conduce afacerea de familie fondată în 1945, explică rezultatele financiare: “Creșterea cifrei de afaceri se datorează dezvoltării capacității noastre de a oferi pieței carne de pui de bună calitate, sănătoasă, cu proveniență cunoscută și de încredere – pe de o parte, iar pe de altă parte creșterii distribuției pe plan național și a vânzărilor produsului Zdravăn Moldovenesc cu precădere la export. O contribuție importantă la cifra de afaceri a Grupului de firme Safir vine și din partea vânzării de nutrețuri combinate, provenite din fabrica noastră Nutriva.”

“Am extins capacitatea de congelare în cadrul abatorului, iar aceasta este o investiție de 1,4 milioane euro. În plus, investim intens în panouri fotovoltaice în fabrici și la ferme; anul acesta – 2,4 mil. euro, în curs de implementare“, a mai spus George Safir.

 

Profit.ro a anunțat în luna februarie 2023 că producătorul de carne de pasăre a preluat trei noi ferme, respectiv Simila din Vaslui și Parincea și Tătărăști din Bacău, majorându-și semnificativ capacitatea de producție.

Compania vinde sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Răsfăț Românesc și Zdravăn Moldovenesc.

Familia Safir este o afacere de familie cu tradiție antreprenorială din 1945, astăzi fiind și furnizor al lanțului de restaurante KFC și al Scandia Food, producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu. Compania dispune și de o flotă auto proprie de vehicule.

Grupul de firme Safir include 4 companii, are 800 de angajați, 8 ferme (care au în total 99 de hale de creștere a puilor) pe spațiul a peste 150.000 de metri pătrați, iar sediul central este în Vaslui. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!