20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Agribusiness – Importul de lapte s-a diminuat – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Unitățile procesatoare au colectat, în 2023, de la exploatațiile agricole și centrele de colectare, o cantitate de lapte de vacă în creștere cu 6,2% față de anul precedent, în timp ce importul s-a diminuat cu 21,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit statisticii oficiale, în perioada ianuarie - decembrie 2023, producția de unt a înregistrat cea mai mare creștere (+4,6%), iar producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-4,6%).

De asemenea, cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a scăzut cu 21,4%, în intervalul analizat, scrie Agerpres.

Unitățile procesatoare au colectat, în 2023, de la exploatațiile agricole și centrele de colectare, o cantitate de lapte de vacă în creștere cu 6,2% față de anul precedent, în timp ce importul s-a diminuat cu 21,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit statisticii oficiale, în perioada ianuarie – decembrie 2023, producția de unt a înregistrat cea mai mare creștere (+4,6%), iar producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-4,6%). De asemenea, cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a scăzut cu 21,4%, în intervalul analizat, scrie Agerpres.

La nivelul lunii decembrie 2023, comparativ cu decembrie 2022, cantitatea de lapte de vacă pe care unitățile procesatoare au colectat-o s-a majorat cu 7,8%. În acest context, cea mai mare creșterea a producției s-a înregistrat la unt (+26,8%). La polul opus s-a situat producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare), cu o scădere de 1,2%.

Cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a crescut, în luna decembrie 2023, cu 7,8% față de luna corespunzătoare din anul anterior.

De la o lună la alta (decembrie 2023 vs noiembrie 2023), unitățile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 7,2%. Pe acest fond, cea mai importantă creștere a producției s-a înregistrat la unt (+33,5%), în timp ce scăderea cea mai mare s-a consemnat la producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare), respectiv cu 10,5%).

În ceea ce privește importurile, în ultima lună a anului trecut, cantitatea de lapte brut adusă de unitățile procesatoare a scăzut cu 1,3%, în comparație cu noiembrie 2023.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!