14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Agribusiness – Legumele și fructele de la producătorii înscriși în cooperative vor ajunge în supermarketuri, începând de săptămâna viitoare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Casa de Comerț și-a reluat activitatea în luna octombrie 2022, iar într-un interval de o lună și jumătate a livrat peste 150 de tone de legume și fructe proaspete în rețelele a patru mari retaileri din România și peste 20.000 de conserve...

Casa de Comerț Agroalimentar - Unirea SA este o companie națională înființată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producția agricolă națională.

Doar două magazine au fost deschise, unul în București și altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros.

Casa de Comerț Unirea a finalizat proiectul de achiziții legume și fructe de la producătorii agricoli înscriși în cooperative, iar începând de săptămâna viitoare vor putea începe livrările către lanțurile de supermarketuri, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Producătorii agricoli din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea și Galați au participat, miercuri, la o discuție cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, și cu conducerea Casei de Comerț Unirea pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume și a le pune la dispoziția consumatorilor din România, scrie Agerpres.

Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziție pentru legumele și fructele pe care Casa de Comerț le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial.

Astfel, începând de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanțurile de supermarketuri și alți parteneri.

Potrivit MADR, în prezent sunt disponibile cantități de roșii din programul Tomata, castraveți, iar în perioada următoare vor fi gata și căpșune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat. Participanții au făcut previziuni pentru următoarele luni, fiind luate în considerare și alte produse, precum pepeni, prune și prune uscate, pere și mere, cartofi etc.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor și a producției agricole naționale. Casa de Comerț Unirea va asigura preluarea și valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Începând de săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerț Unirea va avea întâlniri cu reprezentanții retailerilor pentru a face cunoscute cantitățile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă și sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

Casa de Comerț și-a reluat activitatea în luna octombrie 2022, iar într-un interval de o lună și jumătate a livrat peste 150 de tone de legume și fructe proaspete în rețelele a patru mari retaileri din România și peste 20.000 de conserve.

Casa de Comerț Agroalimentar – Unirea SA este o companie națională înființată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producția agricolă națională. Obiectivul acesteia era de a deschide un lanț de 60 de magazine cu produse românești provenite de la mici producători. Doar două magazine au fost deschise, unul în București și altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!