8.5 C
București
luni, martie 17, 2025

Agribusiness – Lucian Onea duce mai departe afacerea familiei: 50 ha de livadă și contract cu Lidl pentru producția de suc – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un tânăr sucevean se laudă cu afacerea familiei sale care a înflorit în ultimii ani – o livadă de 50 ha de mere și o fabrică de suc, a căror producție este distribuită în toate magazinele Lidl din România...

Lucian Onea, student în cadrul Facultății de Horticultură de la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași, vrea să ducă afacerea familiei mai departe, după ce s-a dezvoltat cu succes cu ajutorul a 600.000 euro fonduri europene.

Petru Lucian Onea, un tânăr de 23 de ani din Fălticeni, student la Facultatea de Horticultură USV Iași, anul IV, este unul dintre acei tineri motivați să transforme o afacere de familie într-un business modern și sustenabil.

Model de afacere de succes în horticultură. Un tânăr sucevean se laudă cu afacerea familiei sale care a înflorit în ultimii ani – o livadă de 50 ha de mere și o fabrică de suc, a căror producție este distribuită în toate magazinele Lidl din România. Lucian Onea, student în cadrul Facultății de Horticultură de la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași, vrea să ducă afacerea familiei mai departe, după ce s-a dezvoltat cu succes cu ajutorul a 600.000 euro fonduri europene.

”Într-o lume în care tot mai mulți tineri aleg să plece din țară sau să se îndrepte spre domenii digitale, există și exemple care demonstrează că succesul poate fi construit și în horticultură. Petru Lucian Onea, un tânăr de 23 de ani din Fălticeni, student la Facultatea de Horticultură USV Iași, anul IV, este unul dintre acei tineri motivați să transforme o afacere de familie într-un business modern și sustenabil. Mai exact, o livadă de 50 hectare”, s-a arătat în postarea de pe pagina oficială a Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. 

Familia Onea – fabrica de suc de la Fălticeni  

Fabrica de suc ”Saft”: Ce e mai bun din fructe, în mod sustenabil

Un pas important pentru viitorul inginer horticol a fost investiția în echipamente performante de sortare și păstrare a merelor, cele mai moderne din zona Sucevei, în valoare de aproximativ 600.000 de euro.

De asemenea, afacerea s-a extins prin fabrica de suc ”Saft”, care valorifică fructele într-un mod sustenabil. În prezent, merele din livada Onea sunt vândute în magazinele Lidl din toată țara, iar producția a atins o medie de 60 de tone pe hectar – un rezultat remarcabil.

Citește și:

Livada de 50 ha a familiei Onea 

Succesul familiei Onea: De la o livadă de 3 hectare, la 50 în doar câțiva ani

Pentru familia Onea, poveste a început în anul 2000, când au pus bazele unei livezi de meri întinsă pe o suprafață de 3 hectare. Cu multă muncă și viziune, tatăl studentului de la USV Iași, Onea Petru, a dezvoltat afacerea, iar în prezent livada a ajuns la 50 de hectare.

Astăzi, SC Mărul Argintiu are o producție variată de mere, pentru toate gusturile, de la soiuri consacrate, cum ar fi Golden Delicious, Starkrimson și Jonathan, până la soiuri noi, pline de arome speciale, precum Natira, Velant sau Jonaprince. O parte importantă în succesul afacerii a fost și accesarea fondurilor europene, care au permis reînnoirea plantației cu 10 hectare în 2021, printr-un proiect de 600.000 de euro.

Citește și:

Soiuri variate de meri în livada familiei Onea  

Horticultura, o profesie de viitor pentru pasionați

Pentru mulți tineri, horticultura nu este o opțiune atractivă, dar Lucian Onea are o altă perspectivă.

”Gândiți-vă: cererea pentru fructe naturale și produse bio crește în fiecare an, iar fondurile europene îți pot finanța visul. Tehnologiile moderne fac munca mai ușoară, iar natura devine biroul tău zilnic. În loc de stres și rutină, ai libertate și satisfacția de a produce ceva real, valoros”, a precizat tânărul Lucian Onea.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Lucian a fost găsirea unui echilibru între studii și munca în afacere. Chiar dacă partea financiară îi stimula munca din livadă, a decis să își continue studiile la Facultatea de Horticultură USV Iași, pentru a avea o pregătire solidă în domeniu.

Lucian Onea, pasionat de horticultură  

Dacă te-ai gândit vreodată să începi o afacere în horticultură, acum este momentul potrivit. Iată câteva motive pentru care merită să iei în considerare această oportunitate:

  • Sprijin financiar – Fondurile europene pot acoperi o mare parte din investițiile inițiale.
  • Cerere în creștere – Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de produse naturale și bio.
  • Tehnologie modernă – Horticultura nu mai înseamnă muncă grea manuală, ci utilizarea unor echipamente care ușurează procesul.
  • Independență și satisfacție – Ai libertatea de a construi ceva al tău și de a vedea rezultatele muncii tale.

”Lucian Onea este un exemplu că horticultura poate fi o alegere de succes pentru tineri. Cu viziune, muncă și dorința de a învăța, acest domeniu oferă oportunități uriașe pentru cei care îndrăznesc să încerce. Dacă visezi la un viitor stabil și la satisfacția de a crea ceva valoros, poate că horticultura este și pentru tine”, potrivit Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!