10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Agribusiness – Ministrul Agriculturii cere clarificări: De ce produsele producătorilor români sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!”, spune ministrul.

* Pentru proprietățile a căror valoare de tranzacționare NU depășește 600.000 lei (fără TVA), TVA-ul va crește de la 5% la 9% începând cu 1 ianuarie 2024.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că a ridicat o problemă semnalată de mai multe ori de către producătorii români, și anume că produsele acestora sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri pe care le fac extrem de necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective. „Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește”, mai spune ministrul PSD. „Nu am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine”, a adăugat social-democratul.

„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte, atât pentru cei care le produc cât și pentru cei care le consumă. Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!”, spune ministrul.

El a mai spus că „faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm.

„Am ridicat astăzi, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective. Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește. Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!”, a mai precizat Barbu.

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu a spus niciodată că dorește să elimine de pe piață alimentele ieftine, ci vrea ca românii să aibă produse de calitate la prețuri corecte, pe care și le permit.

„Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!”, a conchis Florin Barbu.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!