11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Agribusiness – Orange, Vodafone și RASIROM vor să monitorizeze pădurile României. Buget – peste 44 milioane lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Trei asocieri de firme conduse de Orange România, Vodafone România și RASIROM, entitate aflată sub coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), s-au înscris la o licitație organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru achiziționarea de sistem național de monitorizare a pădurilor României.

Potrivit Componentei C7 – Transformare Digitală, Investiția 5 - Digitalizare în domeniul  mediului sprijin financiar nerambursabil, MMAP are obligația implementării unor servicii informatice integrate de supraveghere, control, monitorizare a fondului forestier, utilizarea de soluții digitale pentru păduri și monitorizarea transportului de masă lemnoasă.

Toate aceste noi dezvoltări se vor integra cu sistemul informatic SUMAL 2.0 (sistemul informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase -  realizat împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale)", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Trei asocieri de firme conduse de Orange România, Vodafone România și RASIROM, entitate aflată sub coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), s-au înscris la o licitație organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru achiziționarea de sistem național de monitorizare a pădurilor României. Contractul a fost estimat la 44,42 milioane de lei, fără TVA, și va avea o durată de 27 luni de la data atribuirii, conform datelor Profit.ro.

„Prezenta procedură de achiziție se derulează în cadrul proiectului „Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizare a pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit Componentei C7 – Transformare Digitală, Investiția 5 – Digitalizare în domeniul  mediului sprijin financiar nerambursabil, MMAP are obligația implementării unor servicii informatice integrate de supraveghere, control, monitorizare a fondului forestier, utilizarea de soluții digitale pentru păduri și monitorizarea transportului de masă lemnoasă. Toate aceste noi dezvoltări se vor integra cu sistemul informatic SUMAL 2.0 (sistemul informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase –  realizat împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale)”, scrie în caietul de sarcini al licitației.

În timpul implementării SUMAL 1.0 au fost identificate mai multe lacune, inclusiv lipsa sistemelor de monitorizare pentru a evita transportul dublu al lemnului, precum și utilizarea imaginilor satelitare pentru a monitoriza integritatea zonei forestiere și starea de sănătate a arboretului.

Monitorizarea video a transporturilor de lemn atât pe drumurile forestiere, cât și pe drumurile publice va reduce posibilitatea de transporturi multiple, precum și evaluări/încărcări false ale lemnului.

„Scopul principal al investiției este de a avea un sistem digital, inovator, pentru combaterea exploatării forestiere ilegale. Acesta va fi integrat cu SUMAL 2.0 (Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos), sistemul românesc de monitorizare a trasabilității lemnului. Amplasarea de camere video capabile să recunoască plăcuțele de înmatriculare auto și să realizeze o analiză avansată a datelor înregistrate, în 350 de puncte de monitorizare, distribuite pe întreg teritoriul național. Fiecare punct de monitorizare va avea alimentare cu back-up și o transmisie de date cu redundanța”, mai scris în document.

Orange România a depus oferta în asociere cu propria firmă Orange Romania Communications (fost Telekom Romania Communications), Rasirom împreună cu Arobs Systems, iar Vodafone România, cu Maguay Computers.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!