16 C
București
joi, mai 23, 2024

Agribusiness – Prețuri record la cacao – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Finanțele preiau reprezentarea României în dosarul Pfizer și majorează cu 50% salariile unor angajați de la direcția juridică.

La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a atins joi un nou record de 5.874 de dolari pe tonă, pentru a încheia ședința la 5.805 dolari pe tonă.

„Prețurile istorice la ciocolată sunt așteptate să limiteze creșterea veniturilor în acest an”, a avertizat, joi, grupul american Hershey, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată.

Costurile cu principalul ingredient din care se produce ciocolata s-au dublat în ultimul an și joi au atins un nou maxim istoric, după ce vremea secetoasă a afectat arborii de cacao din vestul Africii, informează BBC.

La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a atins joi un nou record de 5.874 de dolari pe tonă, pentru a încheia ședința la 5.805 dolari pe tonă. De la începutul anului trecut și până în prezent, cotația la cacao a crescut cu aproximativ 90%, scrie G4Media.ro.

Creșterea prețurilor la cacao se repercutează deja asupra consumatorilor și pune presiune asupra marilor producători de ciocolată.

„Prețurile istorice la ciocolată sunt așteptate să limiteze creșterea veniturilor în acest an”, a avertizat, joi, grupul american Hershey, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată. Directorul general de la Hershey, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea majorării prețurilor pentru consumatori. „Nu putem vorbi despre politica de prețuri din viitor. Având în vedere unde sunt prețurile la cacao, ne vom utiliza toate instrumentele de care dispunem inclusiv politica de prețuri, astfel încât să ne gestionăm afacerile”, a spus Buck la o reuniune cu analiștii.

Luna trecută, grupul Mondelez, proprietarul mărcii Cadbury, a identificat și el creșterea costurilor cu ingredientele drept una dintre principalele provocări cu care se va confrunta anul acesta. Directorul financiar, Luca Zaramella, a spus că Mondelez a sesizat o „creștere semnificativă a prețurilor la cacao și zahăr”.

Fenomenul meteo El Nino a provocat o vreme secetoasă în Ghana și Coasta de Fildeș, primii doi producători mondiali de boabe de cacao. Temperaturile mai ridicate și modificarea precipitațiilor ca urmare a schimbărilor climatice pot avea și ele un impact asupra recoltelor.

„Traderii se tem de un alt an cu producție mică și aceste îngrijorări au fost intensificate de fenomenul El Nino care amenință culturile din Africa de Vest cu vreme secetoasă”, a spus Jack Scoville, analist la Price Futures Group.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!