34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Agribusiness – Prețurile globale la alimente au scăzut pentru a 12-a lună consecutiv – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețurile globale ale alimentelor au scăzut pentru a 12-a lună consecutiv, ajungând la cel mai scăzut nivel din iulie 2021, deși există încă puține semne că această scădere se vede efectiv la rafturile magazinelor alimentare...

Indicele Națiunilor Unite al prețurilor produselor alimentare a scăzut cu 2,1% în martie, cea mai lungă perioadă de scăderi de la începutul seriei de date, acum trei decenii.

Prețurile globale ale alimentelor au scăzut pentru a 12-a lună consecutiv, ajungând la cel mai scăzut nivel din iulie 2021, deși există încă puține semne că această scădere se vede efectiv la rafturile magazinelor alimentare.

 

O combinație de ofertă abundentă, cererea scăzută de importuri și extinderea Inițiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră au contribuit la scăderea costurilor produselor alimentare, a anunțat Organizația pentru alimente și agricultură (FAO).

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de mărfuri alimentare format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.

 

Indicele Națiunilor Unite al prețurilor produselor alimentare a scăzut cu 2,1% în martie, cea mai lungă perioadă de scăderi de la începutul seriei de date, acum trei decenii. Scăderea de luna trecută a fost determinată de cereale, uleiuri vegetale și produse lactate, care au compensat o creștere a prețurilor la zahăr și carne.

 

Indicele a scăzut cu 21% față de recordul stabilit în urmă cu un an, când invazia Rusiei în Ucraina a perturbat exporturile de cereale, deși este încă în creștere cu aproape 40% față de acum doi ani.

 

„În timp ce prețurile au scăzut la nivel global, ele sunt încă foarte ridicate și continuă să crească pe piețele interne, ceea ce reprezintă provocări suplimentare pentru securitatea alimentară”, a declarat Máximo Torero, economist-șef al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

 

Inflația alimentară a continuat să urce în multe țări, deoarece materiile de bază mai ieftine sunt compensate de alte costuri, cum ar fi energia, forța de muncă, transportul și procesarea. În multe țări în curs de dezvoltare care se bazează în mare măsură pe importurile de alimente, situația a fost înrăutățită de slăbiciunea monedei locale, a explicat Torero, citat de Bloomberg. Dar prețurile continuă să crească și în țările mai bogate, punând presiune asupra guvernelor pentru a reacționa.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!