21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Agribusiness – Producția de capre și oi a României va scădea, însă va rămâne printre cele mai mari din UE. Creștere la bovine – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Producția de capre și oi a României va scădea în trimestrul acesta, comparativ cu perioada similară din 2023, arată datele compilate de Eurostat.

Producția de ovine a României ar urma să scadă, astfel, cu 5,2%, de la 2,74 milioane de ovine în semestrul al doilea din 2023.

Dintre țările UE care au raportat date privind caprinele, se preconizează că Grecia, principalul producător din UE, va produce 1 milion de capete în al doilea semestru al anului 2024.

Producția de capre și oi a României va scădea în trimestrul acesta, comparativ cu perioada similară din 2023, arată datele compilate de Eurostat. România este unul dintre cei mai mari producători din UE de ovine și caprine.

 

Spania ar urma să fie cel mai mare producător de ovine în al doilea semestru al anului 2024, cu peste 4,5 milioane de capete, urmată de România (2,6 milioane) și Grecia (2,1 milioane). 

Dintre țările UE care au raportat date privind caprinele, se preconizează că Grecia, principalul producător din UE, va produce 1 milion de capete în al doilea semestru al anului 2024. Spania ar urma să producă 500.000, devansând România cu 400.000 de capre.

 

Producția de caprine a României este prognozată, astfel, să scadă cu apriape 5%, de la circa 447.000 în perioada echivalentă din 2023.

 

La producția de bovine, România ar urma să fie pe loul 9 în UE. Producția ar urma să urce cu 2,3%, la 355.000, de la 347.000 de bovine în semestrul al doilea din 2023.

 

Producția autohtonă brută reprezintă numărul de animale sacrificate plus soldul comerțului intracomunitar și extern pentru același tip de animale vii. Producția este, așadar, numărul de animale dintr-o țară UE (indigene) sacrificate sau exportate vii. Numărul este prognozat pe baza ultimelor cifre raportate privind efectivele de animale, defalcate pe categorii.

 

Per ansamblu, în al doilea semestru al anului 2024, se estimează că producția internă brută de bovine produse în UE va ajunge la 12,1 milioane de capete. Acest lucru ar indica o scădere de 1% în comparație cu aceeași perioadă din 2023, când au fost produse 12,2 milioane de capete bovine.

 

Producția de ovine este prognozată să scadă cu 7%, la 15,6 milioane de capete, în timp ce producția de caprine este prognozată să scadă cu 9%, până la 2,4 milioane de capete.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!