9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Agribusiness – România importă 60% din consumul de carne de porc și exportă jumătate din producția de carne de pui. Ce este pregătit – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă și exportă jumătate din producția de carne de pui.

Vorbim de 28 de șantiere pentru 56.000 de locuri de cazare în sectorul de reproducție suin, sunt cu o valoare de aproape 220 de milioane de euro, sunt proiecte foarte importante pentru salvarea acestui sector.

”În perioada următoare, Ministerul Agriculturii va lansa încă 100.000 de locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducție pentru că avem nevoie de 9 milioane purcei pentru a a asigura consumul de care românii au nevoie într-un an, aici facem referire la carne de porc"...

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă și exportă jumătate din producția de carne de pui. El anunță că Ministerul Agriculturii va face investiții în locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducție, pentru a asigura o parte cât mai mare a consumului intern.

Prezent în județul Prahova, unde a vizitat o fermă din localitatea Baba Ana care se ocupă de reproducția la scroafe, Florin Barbu a afirmat că ministerul va investi în asigurarea spațiilor de reproducție pentru suine, în așa fel încât producția de porci să crească, arată news.ro.

„Vizităm toate șantierele pe care le-am deschis anul trecut. Vorbim de 28 de șantiere pentru 56.000 de locuri de cazare în sectorul de reproducție suin, sunt cu o valoare de aproape 220 de milioane de euro, sunt proiecte foarte importante pentru salvarea acestui sector. Mandatul meu la Ministerul Agriculturii este să salvez acest sector. Este un sector foarte important pentru că ne dorim foarte mult să consumăm cât mai multă carne produsă în România”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Barbu, ”noi suntem o țară care produce cereale și este și păcat să importăm carne de porc și să nu o producem la noi, în România”.

”În perioada următoare, Ministerul Agriculturii va lansa încă 100.000 de locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducție pentru că avem nevoie de 9 milioane purcei pentru a a asigura consumul de care românii au nevoie într-un an, aici facem referire la carne de porc”, a mai afirmat ministrul Florin Barbu.

Potrivit acestuia, în România importă 60% din carnea de porc consumată la nivel național anual, producția internă asigurând 40% din consum.

În schimb, conform datelor prezentate de ministru, producătorii de carne de pui exportă cantități însemnate.

”Am investit peste 100 de milioane de euro în sectorul avicol, avem un grad de autosuficiență de 150%, asta înseamnă că 50% din carnea de pui care se produce în România merge la export. (…) La finele anului 2024 vom avea încă 9 milioane de locuri de cazare în plus în sectorul avicol față de ce este existent”, a mai spus Barbu.

Acesta a precizat că în anul 2024, pentru prima dată, bugetul Ministerului Agriculturii este de 2% din PIB.

Ministrul a anunțat, de asemenea, continuarea programelor ”Tomata”, ”Usturoi” și acordarea ajutoarelor de minimis și în acest an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!