30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Agribusiness – Ucraina a detronat România și Belarus, devenind principala piață de desfacere pentru băuturile alcoolice produse în Republica Moldova – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cu o cotă de 17,6% din totalul exporturilor, Ucraina a devenit principala piață de desfacere pentru alcoolul moldovenesc, detronând Belarus și România, care ocupă locurile doi și trei, cu cote de 17,1% și respectiv 14,5%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a Moldovei referitoare la primul trimestru din anul 2023.

Cel mai mai mult au crescut livrările în Ucraina – de circa 6,5 ori, urcând la 9,40 milioane de dolari, comparativ cu 1,44 milioane de dolari în trimestrul I 2022.

Tendința de creștere a exporturilor de produse alcoolice din Moldova în Ucraina s-a făcut observată în trimestrele III și IV ale anului trecut, când volumele au crescut de circa patru ori față de trimestrul I și trimestrul II din 2022...

Cu o cotă de 17,6% din totalul exporturilor, Ucraina a devenit principala piață de desfacere pentru alcoolul moldovenesc, detronând Belarus și România, care ocupă locurile doi și trei, cu cote de 17,1% și respectiv 14,5%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a Moldovei referitoare la primul trimestru din anul 2023.

În primul trimestru al anului 2023, exportul total de alcool etilic și băuturi alcoolice din Republica Moldova a crescut cu 26,8 la sută, ajungând la o valoare de 53,47 milioane de dolari, scrie News.ro.

Cel mai mai mult au crescut livrările în Ucraina – de circa 6,5 ori, urcând la 9,40 milioane de dolari, comparativ cu 1,44 milioane de dolari în trimestrul I 2022. Tendința de creștere a exporturilor de produse alcoolice din Moldova în Ucraina s-a făcut observată în trimestrele III și IV ale anului trecut, când volumele au crescut de circa patru ori față de trimestrul I și trimestrul II din 2022. Astfel, Ucraina a devenit principala piață pentru alcoolul moldovenesc, scrie NewsMaker.

Pe locul patru în topul piețelor de desfacere ale Republicii Moldova a urcat Georgia, unde au fost exportate băuturi alcoolice de 3,23 milioane de dolari. Potrivit presei din Rusia, Georgia a devenit în primul trimestru din 2023 principalul furnizor de vinuri pe piața rusească inclusiv datorită reexportului de vin moldovenesc, care ajunge în vrac în Georgia, iar aici este ambalat și vândut ca vin georgian.

Rusia se află abia pe locul opt în clasamentul piețelor de desfacere cu o cotă de 3,4%, practic la același nivel cu Serbia și Statele Unite.

În exportul de băuturi alcoolice cota ce mai mare este deținută de vinurile din struguri proaspeți – circa 59,2% (31,66 milioane de dolari), exporturile crescând în primele trei luni ale acestui an cu 28%, față de aceeași perioadă din 2022.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!