32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Agribusiness – Un studiu avertizează că Australia se va confrunta cu mega-secete care vor dura zeci de ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Australian National University (ANU) au folosit mai multe modele climatice pentru a simula secetele care s-au produs în Australia între anii 850 și 2000, pentru a determina modul în care aceste fenomene ar putea evolua în viitor...

Ei au descoperit că secetele din sud-vestul și estul Australiei din secolul al XX-lea au fost în medie mai lungi decât cele din perioada preindustrială și au avertizat că Australia s-ar putea confrunta în curând cu mega-secete care vor dura până la 20 de ani...

Secetele care continuă timp de 20 de ani sau chiar mai mult reprezintă ceva la care ar trebui să ne așteptăm că se va întâmpla", a declarat marți, într-un comunicat de presă, Gregory Falster, coautor principal al studiului realizat de Research School of Earth Sciences din cadrul ANU.

Australia ar putea să se confrunte în curând cu o serie de mega-secete care vor dura timp de mai multe decenii, au avertizat autorii unui studiu, informează Xinhua.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Australian National University (ANU) au folosit mai multe modele climatice pentru a simula secetele care s-au produs în Australia între anii 850 și 2000, pentru a determina modul în care aceste fenomene ar putea evolua în viitor, scrie Agerpres.

Ei au descoperit că secetele din sud-vestul și estul Australiei din secolul al XX-lea au fost în medie mai lungi decât cele din perioada preindustrială și au avertizat că Australia s-ar putea confrunta în curând cu mega-secete care vor dura până la 20 de ani, cu efecte care sunt exacerbate de schimbările climatice.

„Una dintre descoperirile făcute de studiul nostru este că va fi posibil ca secetele din Australia să fie mult mai lungi decât oricare dintre secetele cu care ne-am confruntat în trecutul recent. Secetele care continuă timp de 20 de ani sau chiar mai mult reprezintă ceva la care ar trebui să ne așteptăm că se va întâmpla”, a declarat marți, într-un comunicat de presă, Gregory Falster, coautor principal al studiului realizat de Research School of Earth Sciences din cadrul ANU.

„Mega-secetele fac parte din variațiile naturale ale climei Australiei. Însă, în mod îngrijorător, lor li se adaugă de acum și schimbările climatice cauzate de om, ceea ce probabil că sporește șansele ca următoarea mega-secetă să aibă loc aici”, a adăugat el.

Potrivit studiului, o mega-secetă este o secetă excepțional de severă, de lungă durată și extinsă.

Cercetătorii și-au concentrat eforturile asupra bazinului Murray-Darling, cea mai mare zonă agricolă din Australia, care include părți din statele Australia de Sud, New South Wales, Victoria, Queensland și Teritoriul Capitalei Australiene (ACT).

Ei au constatat că schimbările climatice provocate de om contribuie deja la apariția unor secete mai lungi în acest bazin hidrografic, precum și în sud-vestul Australiei, și că aceste regiuni ar putea să se confrunte cu viitoare scăderi ale cantităților de precipitații din cauza schimbărilor climatice, ceea ce ar crește riscul de secetă.

Pentru a reduce impactul secetelor viitoare, cercetătorii au declarat că australienii ar trebui să fie pregătiți cu planuri de stocare și gestionare a apei și cu rețele de sprijin comunitar. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!