31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Analize și Trenduri – Ajutorul de șomaj va fi limitat la o perioadă de maximum 15 luni în Franța. Ce mai cuprinde reforma anunțată de premierul Gabriel Attal – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, perioada în care se acordă ajutorul de şomaj va fi limitată la maximum 15 luni, de la 18 luni cât este în prezent.

Perioada în care se acordă ajutoare de şomaj va fi limitată la maximum 15 luni, de la 18 luni în prezent, a declarat Gabriel Attal pentru publicaţia La Tribune Dimanche, notează Agerpres.

De asemenea, guvernul de la Paris intenţionează să impună cerinţa ca cineva să fii lucrat opt luni în ultimele 20 de luni, în loc de şase luni în ultimele 24 de luni cum este în prezent, pentru a fi eligibil să primească ajutor de şomaj.

Guvernul francez intenţionează să scurteze perioada în care oamenii pot beneficia de ajutoare de şomaj, în ideea de a creşte stimulentele pentru angajare, a transmis premierul francez Gabriel Attal. Astfel, perioada în care se acordă ajutorul de şomaj va fi limitată la maximum 15 luni, de la 18 luni cât este în prezent.

Perioada în care se acordă ajutoare de şomaj va fi limitată la maximum 15 luni, de la 18 luni în prezent, a declarat Gabriel Attal pentru publicaţia La Tribune Dimanche, notează Agerpres. De asemenea, guvernul de la Paris intenţionează să impună cerinţa ca cineva să fii lucrat opt luni în ultimele 20 de luni, în loc de şase luni în ultimele 24 de luni cum este în prezent, pentru a fi eligibil să primească ajutor de şomaj.

Se preconizează ca noua durată redusă să scadă şi mai mult, în situaţia în care rata şomajului scade sub 6,5% (în prezent aceasta este la 7,5%).

„Dacă nu reformăm sistemul de asigurări de şomaj, riscăm să stagnăm în drumul spre ocuparea deplină a forţei de muncă. Această reformă ne va permite să creăm şi mai multe locuri de muncă în ţara noastră”, a declarat Gabriel Attal.

O reformă din 2023 care a vizat asigurările de şomaj a permis ca perioada în care cineva poate primi ajutor de şomaj să depindă de condiţiile de pe piaţa muncii, ideea de la care s-a plecat fiind că perioada respectivă trebuie să fie mai mică dacă există locuri de muncă disponibile. Însă guvernul de la Paris, care face eforturi pentru a respecta planurile vizând reducerea deficitului bugetar, consideră că reforma din 2023 nu a mers suficient de departe.

De asemenea, premierul Attal a spus că executivul intenţionează să adopte reforma prin decret, în loc să o treacă prin parlament, la 1 iulie, ceea ce ar permite intrarea în vigoarea noilor prevederi de la 1 decembrie.

Potrivit calculelor guvernamentale, pe lângă economiile anuale de aproximativ 3,6 miliarde de euro, această reformă va face ca numărul şomerilor să se reducă cu aproximativ 90.000 de persoane.

Editor : M.I.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!