31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Analize și Trenduri – Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit unor estimări, 40% din banii spălați în toată lumea - aceștia sunt bani de multe ori furați din Africa și de la africani de afaceriști corupți, politicieni necinstiți și lideri războinici și așa mai departe - 40% din acei bani vin prin Londra și teritoriile de peste mări și dependențele Coroanei”...

De când David Cameron, fostul premier britanic și actual ministru de externe, și-a dat demisia în 2016 de la conducerea guvernului, atenția acordată luptei anticorupție în teritoriile britanice de peste mări s-a evaporat.

Aproape jumătate din banii murdari din toată lumea trec prin băncile din Londra și teritoriile britanice de peste mări, a anunțat ministrul adjunct de externe al Regatului Unit, potrivit The Guardian.

Andrew Mitchell a precizat că dependențele Coroanei și teritoriile britanice de peste mări trebuie să facă eforturi mai mari pentru a fi în conformitate cu legile Regatului Unit privind înființarea de registre publice prin care adevărații beneficiari ai fondurilor din așa-numitele „paradisuri fiscale” să fie dezvăluiți.

„În privința problemei banilor murdari, este important să recunoaștem că Britania este interesată de acest subiect. Potrivit unor estimări, 40% din banii spălați în toată lumea – aceștia sunt bani de multe ori furați din Africa și de la africani de afaceriști corupți, politicieni necinstiți și lideri războinici și așa mai departe – 40% din acei bani vin prin Londra și teritoriile de peste mări și dependențele Coroanei”, a declarat Mitchell.

Oficialul britanic a adăugat că teritoriile britanice de peste mări și dependențele Coroanei – insulele Jersey și Guernsey din Canalul Mânecii și insula Man din Marea Irlandei – „nu au făcut încă atât cât ar trebui să facă”.

„Dacă aceste teritorii de peste mări și dependențe ale Coroanei vor să aibă regele nostru și steagul nostru, atunci trebuie și să accepte valorile noastre, de aceea suntem atât de motivați să ne asigurăm că banii murdari nu pot intra și ieși pe acolo”, a precizat Mitchell.

De când David Cameron, fostul premier britanic și actual ministru de externe, și-a dat demisia în 2016 de la conducerea guvernului, atenția acordată luptei anticorupție în teritoriile britanice de peste mări s-a evaporat.

Insulele Virgine Britanice și Insulele Cayman nu au introdus încă registre publice și se folosesc acum de hotărâri ale Curții Europene de Justiție pentru a restricționa accesul la aceste registre, pe motiv că ar încălca drepturile omului.

Guvernul din Insulele Cayman a declarat mai apoi că lucrează la un cadru legal prin care accesul la aceste registre va fi disponibil în situații legate de combaterea spălării de bani și a finanțării terorismului.

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!