12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Analize și Trenduri – Christine Lagarde spune că BCE va reduce dobânzile în curând – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat marţi că Banca Centrală e pe cale să reducă ratele dobânzilor în viitorul apropiat, sub rezerva oricăror şocuri majore, transmite CNBC, citată de News.ro. Lagarde a spus că BCE va monitoriza preţurile petrolului „foarte îndeaproape”, pe fondul temerilor crescute de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu.

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat marţi că Banca Centrală e pe cale să reducă ratele dobânzilor în viitorul apropiat, sub rezerva oricăror şocuri majore, transmite CNBC, citată de News.ro.

Lagarde a spus că BCE va monitoriza preţurile petrolului „foarte îndeaproape”, pe fondul temerilor crescute de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, de la atacul aerian fără precedent al Iranului asupra Israelului în weekend, ea a spus că reacţia preţului petrolului a fost „relativ moderată”.

Comentariile ei vin la scurt timp după ce Banca Centrală a dat cel mai clar indiciu până în prezent că ar putea începe să reducă ratele dobânzilor la întâlnirea sa din iunie.

Lagarde spune că „ne îndreptăm către un moment în care trebuie să moderăm politica monetară restrictivă”

„Observăm un proces dezinflaţionist care se mişcă conform aşteptărilor noastre. Trebuie doar să construim un pic mai multă încredere în acest proces dezinflaţionist, dar dacă se mişcă conform aşteptărilor noastre, dacă nu avem un şoc major în dezvoltare, ne îndreptăm către un moment în care trebuie să moderăm politica monetară restrictivă”, a declarat Lagarde pentru Sara Eisen de la CNBC, în marginea Reuniunilor de primăvară ale FMI.

Ea a adăugat că, „aşa cum am spus, sub rezerva unui şoc suplimentar, va fi timpul să moderăm politica monetară restrictivă într-un termen rezonabil de scurt”, a adăugat ea.

BCE a menţinut joia trecută ratele dobânzilor la un nivel record pentru a cincea întâlnire consecutivă, dar a semnalat că încetinirea inflaţiei înseamnă că ar putea începe să le reducă în curând.

Într-o schimbare faţă de limbajul precedent, BCE a spus că „ar fi potrivit” să îşi reducă dobânda pentru depozite de 4%, dacă presiunile subiacente ale preţurilor şi impactul majorărilor anterioare ale dobânzilor ar creşte încrederea că inflaţia va reveni spre ţinta sa de 2% „într-un mod susţinut.”

Editor : B.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!