15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Analize și Trenduri – Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Salariul mediu a depăşit 1.000 de euro, inflaţia a coborât la 5,9% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Premierul Marcel Ciolacu a spus miercuri că România creşte din punct de vedere economic și a prezentat „trei dovezi concrete, confirmate de INS” - creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, iar inflaţia a coborât la 5,9%.

Trei dovezi concrete, confirmate de INS: creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, inflaţia a coborât la 5,9%.

Avem investiţii record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creşterea producţiei aici, în România şi conduc la creştere economică, la locuri de muncă stabile şi la creşterea veniturilor românilor şi a puterii de cumpărare”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a spus miercuriRomânia creşte din punct de vedere economic și a prezentat trei dovezi concrete, confirmate de INS” – creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, iar inflaţia a coborât la 5,9%. El mai spune că România are investiţii record, de peste 40 de miliarde de lei, doar în primele patru luni ale acestui an, care au efecte de multiplicare în economia reală, potrivit News.ro.

„România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS: creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, inflaţia a coborât la 5,9%. Viziunea pentru România constă în modelul economic bazat pe investitii. Avem investiţii record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creşterea producţiei aici, în România şi conduc la creştere economică, la locuri de muncă stabile şi la creşterea veniturilor românilor şi a puterii de cumpărare”, a scris Ciolacu pe Facebook.

”Este în principal meritul românilor şi al companiilor care produc în România pentru performanţa economică. Doar prin mărirea productivităţii muncii, câştigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro. Doar astfel s-a ajuns ca în anul 2023 să avem un plus de 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, faţă de anul 2022. Doar astfel au existat bani pentru creşterea puterii de cumpărare a românilor de plus 7-10% la câştigul salarial mediu şi pensia medie şi plus 15-20% la salariaţii cu venituri mici şi cei cu pensii mici”, subliniază Ciolacu.

„Vom continua să stimulăm motorul investiţii, vom avea creștere economică şi vom distribui echitabil aceste rezultate pozitive în creşterea nivelului de trai zilnic al românilor”, spune liderul PSD în final.

Editor : M.B.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!