3.7 C
București
vineri, martie 21, 2025

Analize și Trenduri – Cseke Attila spune că bugetul pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic e de 1,5 miliarde de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2025, bugetul alocat pentru aceste patru programe de investiţii este un buget record, nemaiîntâlnit în anii anteriorim şi este un program prioritizat la nivelul Guvernului şi la nivelul Ministerului Dezvoltării, ceea ce înseamnă că putem încheia contracte de finanţare în valoare de 7,5 miliarde de lei”, a spus ministrul Dezvoltării.

„Vorbim de 1,5 miliarde de euro numai pe consolidare de risc seismic şi numai în 2025 şi putem efectua plăţi de peste 800 milioane de lei, pentru lucrări executate.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a făcut apel către autorităţile locale să trimită documentaţii pentru lucrări de consolidare pe risc seismic, el arătând că statul a creat 4 programe de investiţii pentru consolidare de risc seismic, cu un buget record, 1,5 miliarde de euro, unde pot efectua plăţi de peste 800 milioane de lei, pentru lucrări executate, potrivit News.ro.

„Aş vrea să fac un apel ferm către autorităţile locale. Statul român a creat patru programe de investiţii pentru consolidare de risc seismic în 2022 şi 2023. În 2025, bugetul alocat pentru aceste patru programe de investiţii este un buget record, nemaiîntâlnit în anii anteriorim şi este un program prioritizat la nivelul Guvernului şi la nivelul Ministerului Dezvoltării, ceea ce înseamnă că putem încheia contracte de finanţare în valoare de 7,5 miliarde de lei”, a spus ministrul Dezvoltării.

„Vorbim de 1,5 miliarde de euro numai pe consolidare de risc seismic şi numai în 2025 şi putem efectua plăţi de peste 800 milioane de lei, pentru lucrări executate. Sunt create toate premisele instituţionale pentru ca acest program de investiţii cunoscut de autorităţile locale să poată fi derulat cu succes. Rămâne o singură necunoscută, cel puţin până acum, şi anume implicarea maximă care trebuie să vină din partea autorităţilor care sunt beneficiari ai acestui program şi care trebuie să vină cu aceste documentaţii”, a completat ministrul.

„Cele patru programe de investiţii vizează atât clădiri publice, cu prioritizare în mod specific pentru unităţi de învăţământ, şcoli, grădiniţe, creşe, respectiv unităţi sanitare, adică spitale, cabinete medicale. E un program care trebuie să fie de succes. Guvernul a creat aceste premise, avem cadrul instituţional, avem platformă digitală, avem buget, încă o dată, record alocat pentru acest domeniu”, a spus ministrul Dezvoltării.

El a precizat că aşteaptă atât din judeţul Gorj cât şi din celelalte judeţe unde aceste investiţii sunt aşteptate, ca autorităţii locale să aducă documentaţia, astfel încât să poată să acorde contracte de finanţare.

Editor : M.B.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!