9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Declinul activităţii economice în zona euro s-a agravat peste aşteptări în luna iulie – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Declinul activităţii economice în zona euro s-a agravat peste aşteptări în luna iulie, în condiţiile în care scăderile din sectorul manufacturier au fost însoţite de o nouă încetinire a creşterii în sectorul serviciilor, arată datele definitive publicate joi...

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, calculat de S&P Global, şi considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a coborât în luna iulie până la 48,6 puncte în luna iulie, cea mai redusă valoare din ultimele opt luni, de la o valoare de 49,9 puncte în luna iunie.

Încetinirea activităţii se datorează în primul rând sectorului manufacturier, dar s-a redus activitatea şi în sectorul serviciilor, ceea ce reduce sprijinul oferit economiei”, spune Cyrus de la Rubia, economit şef la Hamburg Commercial Bank.

Declinul activităţii economice în zona euro s-a agravat peste aşteptări în luna iulie, în condiţiile în care scăderile din sectorul manufacturier au fost însoţite de o nouă încetinire a creşterii în sectorul serviciilor, arată datele definitive publicate joi, relatează Reuters.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, calculat de S;P Global, şi considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a coborât în luna iulie până la 48,6 puncte în luna iulie, cea mai redusă valoare din ultimele opt luni, de la o valoare de 49,9 puncte în luna iunie.

Este pentru a două lună consecutivă când acest indicator coboară sub pragul de 50 de puncte care separă o creştere de o contracţie a economiei şi de asemenea sub estimarea preliminară de 48,9 puncte.

„Zona euro a început cu stângul a doua jumătate a anului. Încetinirea activităţii se datorează în primul rând sectorului manufacturier, dar s-a redus activitatea şi în sectorul serviciilor, ceea ce reduce sprijinul oferit economiei”, spune Cyrus de la Rubia, economit şef la Hamburg Commercial Bank.

Indicatorul PMI pentru sectorul manufacturier arată că activitatea fabricilor din zona euro a înregistrat în luna iulie cea mai amplă contracţie de după pandemia de COVID-19. În plus, în sectorul serviciilor, indicatorul PMI a scăzut până la 50,9 puncte în luna iulie, de la 52 de puncte în luna iunie, fiind vorba de o încetinire mai amplă decât estimarea preliminară de 51,1 puncte.

O veste bună pentru oficialii Băncii Centrale Europene este că există noi semnale privitoare la calmarea presiunilor pe partea de preţuri. Indicele compozit a scăzut luna trecută până la 53,1 puncte, cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul lui 2021, de la un nivel de 53,8 puncte în luna iunie.

Inflaţia în zona euro continuă să se menţină la un nivel ridicat, în pofida unor decizii agresive de înăsprire a politicii monetare. Săptămâna trecută gardienii euro au anunţat cea de a noua majorare consecutivă a dobânzii de referinţă, dar au evocat posibilitatea de a lua o pauză la reuniunea din luna septembrie, pe fondul semnalelor că presiunile inflaţioniste se reduc în timp ce cresc îngrijorările cu privire la o recesiune.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!