4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Analize și Trenduri – Directorul companiei NuScale dă asigurări că proiectul cu reactoare modulare mici din România continuă – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Directorul general al companiei NuScale Power Corp şi-a apărat marţi afacerea cu reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni, spunând că lucrările continuă în SUA şi în alte două ţări, printre care se numără România, după ce a anunţat că a convenit cu un grup energetic din Utah să pună capăt proiectului de reactor modular de

Directorul general al companiei NuScale Power Corp şi-a apărat marţi afacerea cu reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni, spunând că lucrările continuă în SUA şi în alte două ţări, printre care se numără România, după ce a anunţat că a convenit cu un grup energetic din Utah să pună capăt proiectului de reactor modular de mici dimensiuni al companiei, dând o lovitură ambiţiilor SUA de a avea o sursă de energie nucleară pentru a combate schimbările climatice

NuScale a anunţat săptămâna trecută că a convenit cu o coaliţie de sisteme energetice municipale din Utah să anuleze proiectul cu şase reactoare, de 462 de megawaţi, care urma să fie construit la Laboratorul Naţional Idaho din SUA până în 2030. NuScale şi Utah Associated Municipal Power System au declarat că anularea se datorează îngrijorărilor legate de cererea scăzută pentru energia electrică a centralei.

John Hopkins, directorul general al NuScale, este optimist, în ciuda anulării proiectului din Utah, transmite Reuters.

„Ştiu că, din punct de vedere financiar, avem 200 de milioane de dolari. Asta înseamnă bani lichizi, fără datorii. Deci avem un bilanţ sănătos”, a declarat Hopkins la o conferinţă a Societăţii Nucleare Americane din Washington.

Hopkins a mai spus că proiectele NuScale din România şi Coreea de Sud continuă să se dezvolte.

Închiderea centralei din Utah, care a primit finanţare publică, a fost o lovitură pentru ambiţiile SUA în legătură de o eră nouă a energiei nucleare, pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice. Proiectul NuScale derivă de la centralele tradiţionale care sunt alimentate de unul sau mai multe reactoare mari. În 2020, Departamentul Energiei a aprobat 1,35 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru centrală, cunoscută sub numele de Carbon Free Power Project, sub rezerva alocărilor din partea Congresului. Departamentul a oferit NuScale şi altor companii aproximativ 600 de milioane de dolari din 2014 pentru a sprijini comercializarea tehnologiilor pe bază de reactoare mici.

John Hopkins a mai spus că un plan cu furnizorul de servicii Standard Power pentru dezvoltarea a doi gigawaţi de energie nucleară destinată centrelor de date din Pennsylvania şi Ohio este pe drumul cel bun. Un contract pentru acest proiect va fi finalizat „dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare”, a anunţat Hopkins.

NuScale a fost prima companie americană care a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare pentru proiectul său de reactor mic şi modular. Susţinătorii spun că astfel de proiecte pot fi construite în amplasamente îndepărtate şi pot alimenta industrii grele cu emisii care, în mod tradiţional, au fost dificil de redus.

NuScale a declarat în ianuarie că preţul vizat pentru energia produsă de centrală a crescut cu 53%, ajungând la 89 de dolari pe megawatt/oră, ceea ce a determinat îngrijorări cu privire la disponibilitatea clienţilor de a plăti o astfel de sumă. Criticii spun că reactoarele modulare mici (SMR) şi alte proiecte avansate de reactoare sunt prea scumpe pentru a avea succes.

„Rezilierea contractului cu NuScale semnalează provocările mai largi ale dezvoltării energiei nucleare în Statele Unite”, a declarat Edwin Lyman, director pentru siguranţa energiei nucleare la Union of Concerned Scientists.

„Încrederea excesivă în tehnologii netestate, fără a lua în considerare în mod adecvat viabilitatea economică, caracterul practic şi problemele de siguranţă, este iresponsabilă şi este clar că nu va duce nicăieri”, a afirmat expertul.

Editor : Andreea Smerea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!