9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Guvernul vrea „flexibilitate” din partea CE în privința deficitului bugetar. Ministrul Economiei, întâlnire cu Valdis Dombrovskis – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Economiei a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 4-5 septembrie, ocazie cu care a avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis.

„Comisarul european a mulţumit României pentru eforturile susţinute depuse şi a apreciat buna cooperarea pentru eficientizarea tranzitului cerealelor ucrainene prin teritoriul românesc, prin «coridoarele solidarităţii».

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Bruxelles, după întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, că executivul european a înțeles contextul în care se află România și a arătat o „flexibilitate” în ceea ce privește ținta de deficit bugetar pe care România trebuie să o respecte.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a făcut apel, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuţiile pe tema deficitului, în contextul în care bugetul României a fost afectat de costurile directe şi indirecte ale războiului din Ucraina, transmite Agerpres. 

Ministrul Economiei a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 4-5 septembrie, ocazie cu care a avut o întrevedere cu Valdis Dombrovskis. 

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului, întâlnirea bilaterală a vizat, în primul rând, relaţiile comerciale cu Ucraina, cu accent asupra măsurilor privind comerţul cu cereale. Totodată s-a discutat şi despre necesitatea identificării unor măsuri în sprijinul fermierilor români, dar şi despre importanţa susţinerii Republicii Moldova pentru atenuarea consecinţelor negative ale războiului din Ucraina asupra economiei sale.

„Comisarul european a mulţumit României pentru eforturile susţinute depuse şi a apreciat buna cooperarea pentru eficientizarea tranzitului cerealelor ucrainene prin teritoriul românesc, prin «coridoarele solidarităţii». Demnitarul român a subliniat în discuţii faptul că bugetul României a fost afectat de costurile directe şi indirecte ale războiului din Ucraina, sens în care a făcut apel la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuţiile pe tema deficitului”, menţionează comunicatul. 

Potrivit sursei citate, în încheiere, ministrul Ştefan-Radu Oprea a mulţumit Comisiei pentru susţinerea eforturilor României în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus la Digi24 că deficitul bugetar a ajuns la 2,66% din PIB, adică 45 de miliarde de lei.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că România îşi asumă şi se duce cu angajamente în faţa Comisiei Europene, dar acestea nu trebuie să afecteze cetăţenii şi economia. „Să ştiţi că ţara nu trăieşte din ţinte de deficit”, a spus Câciu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Bruxelles, după întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, că executivul european a înțeles contextul în care se află România și a arătat o „flexibilitate” în ceea ce privește ținta de deficit bugetar pe care România trebuie să o respecte. El a spus, în contextul măsurilor fiscale pregătite de Guvern, că nu este de acord cu creșterea TVA peste nivelul de 19%.

Editor : A.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!