24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Analize și Trenduri – Indemnizaţiile plătite românilor asiguraţi în baza asigurărilor de viaţă au depăşit 1,8 miliarde de lei în 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Indemnizațiile brute plătite românilor în baza polițelor de asigurări de viață, inclusiv maturitățile și răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% față de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde de lei, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), citată de Agerpres.

Astfel, indemnizațiile brute plătite românilor în baza acestor polițe, inclusiv maturitățile și răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% față de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde de lei.

Indemnizaţiile brute plătite românilor în baza poliţelor de asigurări de viaţă, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde de lei, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), citată de Agerpres. „Românii au beneficiat în 2022, mai mult decât oricând în ultimii ani, de protecţia financiară oferită de asigurările de viaţă. Astfel, indemnizaţiile brute plătite românilor în baza acestor poliţe, inclusiv maturităţile şi răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% faţă de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde de lei. Cu toate acestea, deficitul de protecţie al românilor este încă la o valoare ridicată, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferenţa dintre resursele financiare necesare şi cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a menţine standardul de viaţă în cazul producerii unui eveniment neprevăzut este una semnificativă”, se arată în comunicatul UNSAR.

Potrivit sursei citate, asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în aplicarea politicii lor sociale. Majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene, stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă.

„Românii încep să beneficieze din ce în ce mai mult de avantajele asigurărilor de viaţă, inclusiv ale celor care ne ajută să economisim sau să investim. Pe lângă protecţia oferită familiilor în cazul unor evenimente nefericite, asigurările de viaţă pot contribui şi la creşterea siguranţei noastre financiare. Principala condiţie pentru ca şi mai mulţi români să se poată baza pe avantajele unei asigurări de viaţă este ca ei să fie asiguraţi. Din această perspectivă, introducerea de facilităţi fiscale pentru asigurările de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecţie, cu beneficii directe pentru oameni şi pentru economie”, a precizat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!