11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Analize și Trenduri – Industria autohtonă de transport mărfuri poate creşte cu circa 40% dacă România ar ajunge la 2.000 km de autostradă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Autostrăzile cresc viteza și capacitatea de transport, scad timpii de tranzit și implicit emisiile CO2, ne ajută să acoperim mai rapid toate zonele din țară, astfel că unele regiuni, precum Moldova, vor avea acces la investiții majore și dezvoltare", a declarat Sergiu Iordache, managing director în cadrul DSV Road.

Potrivit analizei DSV Road, printre principalele avantaje identificate în privința impactului autostrăzilor asupra sectorului de transporturi de mărfuri, se află: creșterea vitezei de transportare, de la circa 50 km/h în prezent, la 80 km/h; creșterea exporturilor și importurilor cu 10%; creșterea capacității de transport pentru un tir, cu cel puțin 20%; impactul asupra creșterii economice prin transporturi mai eficiente datorită volumelor mai mari; acoperirea mai rapidă a unor zone cu potențial de creștere, precum Republica Moldova; reducerea emisiilor de CO2 și încadrarea în obiectivele ESG pentru companii; precizie crescută în timpul de tranzit al mărfurilor, ceea ce va facilita și mai mult dezvoltarea soluțiilor de urmărire a mărfurilor în timp real.

În același timp, reprezentanții companiei estimează că aderarea la Spațiul Schengen ar putea aduce economii de 30% la fiecare transport care trece granița, în condițiile în care, în prezent, pierderile sunt estimate la circa 2,4 miliarde de euro/an, după cum arată datele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Industria românească de transport mărfuri ar putea creşte cu aproximativ 40%, iar exporturile cu 10% dacă România va avea 2.000 km de autostradă, la finele acestui deceniu, arată o analiză de specialitate, citată de Agerpres. „Schimburile comerciale ale României cu celelalte state europene sunt pe o tendinţă ascendentă, însă la această creştere organică vom putea să mai adăugăm încă 38% doar datorită reţelei de autostrăzi. Este un capitol la care România a suferit mult timp, iar dacă la finalul acestui deceniu vom avea daţi în trafic toţi cei 2.000 km, atunci vom putea realiza cât de mult ne-a lipsit această infrastructură. Autostrăzile cresc viteza şi capacitatea de transport, scad timpii de tranzit şi implicit emisiile CO2, ne ajută să acoperim mai rapid toate zonele din ţară, astfel că unele regiuni, precum Moldova, vor avea acces la investiţii majore şi dezvoltare”, a declarat Sergiu Iordache, managing director în cadrul DSV Road.

De asemenea, un efect important al extinderii autostrăzilor va fi asupra exportului de mărfuri, care ar putea cunoaşte o creştere accelerată, în condiţiile în care printre cele mai importante destinaţii pentru transporturile rutiere de mărfuri ale României sunt: Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria. Potrivit analizei DSV Road, printre principalele avantaje identificate în privinţa impactului autostrăzilor asupra sectorului de transporturi de mărfuri, se află: creşterea vitezei de transportare, de la circa 50 km/h în prezent, la 80 km/h; creşterea exporturilor şi importurilor cu 10%; creşterea capacităţii de transport pentru un tir, cu cel puţin 20%; impactul asupra creşterii economice prin transporturi mai eficiente datorită volumelor mai mari; acoperirea mai rapidă a unor zone cu potenţial de creştere, precum Republica Moldova; reducerea emisiilor de CO2 şi încadrarea în obiectivele ESG pentru companii; precizie crescută în timpul de tranzit al mărfurilor, ceea ce va facilita şi mai mult dezvoltarea soluţiilor de urmărire a mărfurilor în timp real.

„Aceşti factori pot fi îmbunătăţiţi şi mai mult când România va accede la Spaţiul Schengen. Iar necesitatea unei reţele feroviare bine puse la punct este, de asemenea, un capitol care ar putea ajuta foarte mult transporturile. Accesul facil la piaţa comunitară este poate cel mai mare beneficiu economic pe care îl poate avea România ca membru UE. Însă, pentru a ne bucura pe deplin de acest beneficiu, este important ca infrastructura să rămână un proiect de ţară în anii ce vor urma”, punctează Mihai Teodorescu, country general manager Road România şi Sustainability Ambassador în cadrul DSV Road.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei estimează că aderarea la Spaţiul Schengen ar putea aduce economii de 30% la fiecare transport care trece graniţa, în condiţiile în care, în prezent, pierderile sunt estimate la circa 2,4 miliarde de euro/an, după cum arată datele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!