17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Analize și Trenduri – INS: Turiştii nerezidenţi sosiţi în unităţile de cazare din România au cheltuit 4,28 miliarde de lei, în 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Numărul total al turiștilor nerezidenți cazați, în anul 2022, în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,579 milioane, cheltuielile acestora însumând 4,280 miliarde de lei, iar, în medie, 2709,4 lei de persoană, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Călătoriile în scop profesional și de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 51,8% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor.

Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 48,2% dintre turiștii nerezidenți sosiți în țara noastră, cheltuielile acestora reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor.

Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi, în anul 2022, în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,579 milioane, cheltuielile acestora însumând 4,280 miliarde de lei, iar, în medie, 2709,4 lei de persoană, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres. Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 51,8% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor. Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 48,2% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în ţara noastră, cheltuielile acestora reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor.

Din totalul cheltuielilor în scop profesional şi de afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare, 49,5%, cheltuielile în restaurante şi baruri, 18,5% şi cele pentru cumpărături, 14,7%. Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cheltuielile pentru cazare, 45,5%, cheltuielile pentru cumpărături, 16,6%, şi cele în restaurante şi baruri, 15,4%.

Potrivit INS, din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 43% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 35,9% şi-au organizat singuri sejurul, 14% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei, în timp ce 7,1% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 75,2% din numărul total de turişti, în timp ce 16,7% au utilizat autoturisme proprii, 5,1% autocare şi autobuze, iar 3% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 82.700, cheltuielile acestora în România fiind de 76,2 milioane de lei. Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 81,3% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 18,7% pe cel profesional.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!