23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Analize și Trenduri – Iulia Bratu (EY): România este a doua piaţă de fuziuni şi achiziţii din regiune, foarte aproape de Polonia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

"În România, în primele cinci luni din 2024 față de primele cinci luni 2023, avem o consistență fantastică atât pe volum, avem 110 versus 107 tranzacții parafate la cinci luni, dar și pe valoare.

Dacă piața românească obișnuia să stea în jurul a 200 de tranzacții pe an, cam ăsta era volumul tradițional în România, iar Polonia era o piață de 400 de tranzacții anual, în prezent diferența între Polonia și România este marginală.

Ea a menționat că valoarea medie a unei tranzacții în România se află în jurul sumei de 40 de milioane de euro - și se află la acest nivel de ceva vreme, însă dinamica pe tranzacțiile medii și mari prinde din ce în ce mai mult contur...

România este a doua piață de fuziuni și achiziții (M&A) din regiune, a depășit Cehia și a ajuns foarte aproape de Polonia, din punct de vedere al volumului, a declarat, în cadrul unui eveniment de specialitate, Iulia Bratu, Head of Lead Advisory la EY România, citată de Agerpres. „În România, în primele cinci luni din 2024 față de primele cinci luni 2023, avem o consistență fantastică atât pe volum, avem 110 versus 107 tranzacții parafate la cinci luni, dar și pe valoare. Din perspectivă regională, este pentru al treilea an consecutiv când putem spune că România ocupă locul doi, depășind Cehia deja. Obișnuiam să fim locul trei, după Cehia și Polonia din punct de vedere al volumului. Iată că suntem pentru a treia oară consecutiv locul doi. Dacă piața românească obișnuia să stea în jurul a 200 de tranzacții pe an, cam ăsta era volumul tradițional în România, iar Polonia era o piață de 400 de tranzacții anual, în prezent diferența între Polonia și România este marginală. Vorbim de 246 față de 253 de tranzacții. Suntem pe locul al doilea, foarte, foarte aproape de Polonia”, a menționat Iulia Bratu.

PUBLICITATE

Ea a menționat că valoarea medie a unei tranzacții în România se află în jurul sumei de 40 de milioane de euro – și se află la acest nivel de ceva vreme, însă dinamica pe tranzacțiile medii și mari prinde din ce în ce mai mult contur.

„Valoarea medie a unei tranzacții în România, tichetul mediu, se află în jurul valorii de 40 de milioane de euro și stă acolo de ceva vreme și continuă să stea. Nu trebuie să uităm ca masa critică de tranzacții care dă contur acestei piețe este formată din tranzacții medii și mari. Vedem destul de greu și rar trazacții mari, iar pentru noi tranzacții mari înseamnă 100 milioane plus. Din punctul meu de vedere, ar trebui să sărbătorim această dinamica pe tranzacțiile medii și mari care prind din ce în ce mai mult contur”, a menționat Iulia Bratu.

Ea a a mai spus că, în 2023, în România, s-au parafat 241 de tranzacții. Dintre acestea, 30% au avut valoarea comunicată, iar pentru restul de 70% au fost operate estimări.

„Estimarea EY pentru valoarea pieței totale o plasează în intervalul 6-7 miliarde de euro, iar cea de 6,5 miliarde de euro este estimarea pentru sfârșitul anului 2023. Este o piață dominată de investitori strategici, care execută aproape 90% din investiții”, a mai spus Iulia Bratu.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!