20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Liderii UE salută adoptarea taxei de 15% pe profiturile multinaţionalelor: Un progres major pentru cei ce susţin dreptatea fiscală – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Liderii Uniunii Europene au salutat introducerea impozitului minim de 15 la sută pe profiturile multinaţionalelor, o decizie adoptată ieri după ce Ungaria și Polonia au renunțat la obiecțiile pe care le aveau față de această măsură, informează Agerpres...

"Punem în aplicare unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele în Europa: impozitarea minimală a companiilor la nivel global", a declarat şi cancelarul german Olaf Scholz.

Unanimitatea celor 27 a fost necesară pentru a valida proiectul de directivă întocmit de Comisie care pune în aplicare acordul istoric pentru mai multă justiţie fiscală, aprobat anul trecut de circa 140 de ţări sub egida OCDE.

Liderii Uniunii Europene au salutat introducerea impozitului minim de 15 la sută pe profiturile multinaţionalelor, o decizie adoptată ieri după ce Ungaria și Polonia au renunțat la obiecțiile pe care le aveau față de această măsură, informează Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a susținut acest proiect de mai mulţi ani, a numit votul de ieri „un progres major pentru toţi cei care susţin dreptatea fiscală la fel ca noi”.

„Punem în aplicare unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele în Europa: impozitarea minimală a companiilor la nivel global”, a declarat şi cancelarul german Olaf Scholz.

Intrarea în vigoare a măsurii în Europa este prevăzută pentru 31 decembrie 2023. Unanimitatea celor 27 a fost necesară pentru a valida proiectul de directivă întocmit de Comisie care pune în aplicare acordul istoric pentru mai multă justiţie fiscală, aprobat anul trecut de circa 140 de ţări sub egida OCDE.

Varşovia şi Budapesta au blocat acest dosar rând pe rând încă de la începutul anului pentru a obţine validarea de către UE a planurilor lor de redresare dotate cu miliarde de euro subvenţii, scrie AFP.

După ce şi-au asigurat undă verde asupra planurilor de redresare, cele două capitale şi-au ridicat în final rezervele în cadrul unui compromis privind mai multe dosare care includ şi deblocarea unui ajutor financiar de 18 miliarde de euro pentru Ucraina în 2023.

„A fost un drum lung, cu obstacole la fiecare pas. Astăzi, unitatea a prevalat şi toate statele membre şi toţi cetăţenii UE vor beneficia de asta”, a declarat comisarul pentru economie, Paolo Gentiloni, într-un comunicat.

Impozitul minim global este doar o parte (cunoscută ca pilonul 2) a acordului OCDE.

Primul pilon, care prevede impozitarea companiilor în ţările în care obţin profituri pentru a pune capăt anumitor practici de evaziune fiscală, vizează în special giganţii domeniului digital. El necesită un acord internaţional care nu este încă finalizat.

Editor : D.R.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!