9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Lipsa muncitorilor calificați afectează economia. Declarațiile ministrului Muncii, după întâlnirea cu AmCham România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) reuneşte 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajaţi.

"M-am întâlnit astăzi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), organism care reuneşte 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajaţi.

Suntem conştienţi că lipsa forţei de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajaţi calificaţi limitând producţia şi furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei", a scris ministrul Muncii pe Facebook...

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat vineri la o întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț Americane în România. Ministrul a concluzionat că lipsa muncitorilor calificați reprezintă noua problemă a mediului de afaceri, iar lipsa forței de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, conform unei declarații postate pe o rețea de socializare.

„M-am întâlnit astăzi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), organism care reuneşte 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajaţi. Dacă în urmă cu câţiva ani problemele cele mai importante ale mediului de afaceri erau legate de fiscalitate, de această dată deficitul de forţă de muncă bine calificată este realitatea momentului. Suntem conştienţi că lipsa forţei de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajaţi calificaţi limitând producţia şi furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

La întâlnire au fost prezenţi Cristian Sporiş – Preşedinte AmCham România, Alex Milcev – Chair AmCham Labor Committee, Anca Grigorescu – Chair AmCham Labor Committee, Letiţia Pupăzeanu – Director Executiv AmCham România, Oana Dobriţescu – Advocacy Specialist AmCham România, Cristian Vasilcoiu – Secretar de Stat MMSS, Francisc Gal – Subsecretar de Stat MMSS, Cristian Bitea – Secretar General MMSS, Florin Cotoşman – preşedinte ANOFM, Larisa Papp – Director în cadrul Inspecţiei Muncii, şi Eduard Corjescu – Director General Direcţia Juridică MMSS, precizează ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a anunțat că planurile sale includ o colaborare cu AmCham, care să facă mai atractivă piața de muncă din România și să stimuleze investițiile. 

„Vizăm realizarea de proiecte şi programe care să fie cât mai adecvate nevoilor angajatorilor şi suntem deschişi la dialog pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii. Doresc să instituţionalizăm acest tip de dialog care să ducă la măsuri prin care angajaţii să devină cât mai competitivi, iar companiile să devină cât mai puternice şi să aducă plus valoare. Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piaţa forţei de muncă din România atât pentru cei care se află în ţară, cât şi pentru cei din afara graniţelor, să stimulăm investiţiile şi să contribuim, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a economiei româneşti”, a mai scris în postarea de pe Facebook, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

 

Editor : M.I.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!