16 C
București
joi, mai 23, 2024

Analize și Trenduri – OMC se aşteaptă la relansarea comerţului mondial în acest an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul comerțului mondial de marfă ar urma să înregistreze o creștere de 2,6% în 2024 și un avans de 3,3% în 2025, după o scădere de 1,2% în 2023, conform celor mai noi prognoze ale OMC.

Raportul publicat în aceste zile de OMC mai estimează că ritmul de creștere a PIB-ului mondial va rămâne stabil în următorii doi ani, la 2,6% în 2024 și 2,7% în 2025, după ce a încetinit până la 2,7% în 2023, de la un avans de 3,1% în 2022.

Prețurile ridicate la energie și inflația au continuat să pună presiuni asupra cererii de produse manufacturate anul trecut, antrenând o scădere de 1,2% a volumului comerțului mondial de marfă, în condițiile în care în luna octombrie OMC miza pe o creștere de 0,8%...

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a anunțat că se așteaptă la o relansare graduală a comerțului mondial în acest an, chiar dacă conflictele, tensiunile geopolitice și incertitudinea cu privire la politicile economice reprezintă riscuri pentru o revizuire a acestor prognoze, informează AFP, preluată de Agerpres. Volumul comerțului mondial de marfă ar urma să înregistreze o creștere de 2,6% în 2024 și un avans de 3,3% în 2025, după o scădere de 1,2% în 2023, conform celor mai noi prognoze ale OMC.

„Facem progrese spre o revenire a comerțului mondial, grație unor lanțuri de aprovizionare reziliente și unui cadru comercial multilateral solid. Este imperativ să limităm riscurile precum disputele geopolitice și fragmentarea schimburilor, pentru a menține creșterea economică și stabilitatea”, a comentat directorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala.

Raportul publicat în aceste zile de OMC mai estimează că ritmul de creștere a PIB-ului mondial va rămâne stabil în următorii doi ani, la 2,6% în 2024 și 2,7% în 2025, după ce a încetinit până la 2,7% în 2023, de la un avans de 3,1% în 2022.

Prețurile ridicate la energie și inflația au continuat să pună presiuni asupra cererii de produse manufacturate anul trecut, antrenând o scădere de 1,2% a volumului comerțului mondial de marfă, în condițiile în care în luna octombrie OMC miza pe o creștere de 0,8%. „Revizuirea în jos se datorează în primul rând rezultatelor sub așteptări în ceea ce privește Europa”, a explicat economistul-șef al OMC, Ralph Ossa.

OMC nu elaborează prognoze cu privire la schimburile mondiale cu servicii, dar subliniază că acestea au crescut cu 9% în 2023, iar organizația se așteaptă ca evenimentele sportive care ar urma să aibă loc în Europa pe parcursul verii (Jocurile Olimpice și Euro-2024) să stimuleze turismul și transportul de pasageri.

Presiunile inflaționiste ar urma să se atenueze în acest an, permițând veniturilor reale să crească din nou, în special în economiile avansate, ceea ce va stimula consumul de produse manufacturate, potrivit OMC. Însă tensiunile geopolitice și incertitudinile cu privire la politicile economice ar putea antrena creșteri puternice de prețuri la produsele alimentare și energie, ceea ce ar limita amploarea revenirii, avertizează OMC.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!