-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Analize și Trenduri – Retail – The Body Shop, proaspăt redeschis în România – vândut. „Ne vom întoarce la gloria de odinioară. Sunt încă destule cărămizi și mortar” – Sinteza – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul german de investiții Aurelius Group preia rețeaua britanică de magazine pentru produse de înfrumusețare The Body Shop de la retailerul brazilian Natura & Co, într-o tranzacție de 207 milioane lire sterline.

Natura a cumpărat The Body Shop de la L'Oreal, în 2017, cu circa 1 miliard de lire sterline.

„The Body Shop este o afacere cu care mulți dintre noi au crescut”, spune Tristan Nagler, partener la Aurelius „Este o oportunitate de a pune afacerea pe picioare și de a o întoarce la gloria de odinioară...

Fondul de investiții Aurelius Group preia rețeaua de magazine pentru produse de înfrumusețare The Body Shop de la retailerul brazilian Natura & Co, într-o tranzacție de 207 milioane lire sterline.

Natura a cumpărat The Body Shop de la L’Oreal, în 2017, cu circa 1 miliard de lire sterline.

La sfârșitul lunii august, magazinele The Body Shop din au fost redeschise sub un nou concept.

The Body Shop a fost fondată de antreprenoarea britanică Anita Roddick în 1976. Primul magazin The Body Shop a fost deschis în Brighton, pe coasta de est a Angliei.

„The Body Shop este o afacere cu care mulți dintre noi au crescut”, spune Tristan Nagler, partener la Aurelius „Este o oportunitate de a pune afacerea pe picioare și de a o întoarce la gloria de odinioară. Sunt încă destule cărămizi și mortar.”

Anul trecut, Aurelius, cu sediul în Germania și birouri în cinci țări, a cumpărat retailerul de sport Footasylum de la JD Sports.

Fondul a fost lansat în 2005 de Dirk Markus și Gert Purkert, ambii foști consultanți McKinsey, ca un vehicul privat care investește în companii mici și mijlocii.

În aprilie 2021 a lansat un fond de investiții de 500 de milioane de euro pentru spin-off-uri corporative și companii în tranziție. Datorită abordării Grupului Aurelius de a cumpăra și dezvolta active de valoare, acesta este adesea denumit „Berkshire Hathaway-ul german”, o comparație cu grupul de investiții condus de Warren Buffet.

Aurelius a mai achiziționat VAG (producător din Mannheim de supape de apă și apă uzată), Ideal World (canal britanic de cumpărături de acasă), Calumet Photographic (cel mai mare dealer de echipamente foto din Europa), Dr. Scholls (producător de încălțăminte), McKesson UK (jucător pharma).

The Body Shop are acum aproximativ 2.500 de magazine în peste 70 de țări.

În ultima perioadă, rezultatele au dezamăgit investitorii. Vânzările retailerului au scăzut în trimestrul III cu 13%, până la 830 de milioane de lire, comparativ cu perioada similară a anului anterior. Profiturile de bază au fost afectate de costurile de restructurare, câștigul înainte de dobândă, impozite, depreciere și amortizare scăzând cu două cincimi, până la 62 de milioane de lire.

Magazinele Body Shop din România, operate în regim de franciză, erau închise de la începutul verii, compania anunțând atunci că pregătește un nou concept pe piața locală – “un workshop unde toți clienții se vor bucura de o experiență unică de cumpărături”.

Ulterior, Profit.ro a anunțat că magazinele vor fi redeschise pe piața locală, sub un nou cncept.

Astfel, primul magazin sub noul concept a fost anunțat ca redeschis pe 1 septembrie, în mall-ul AFI Cotroceni, urmat de magazinul online.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (managementpro.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!